مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

نرخ تکمیل یا نرخ انجام سفارش در کسب و کارها به چه معنا است؟

0 / 5. 0

در بخش عمده فروشی و خرده فروشی، بسیاری از شرکت ها نرخ انجام یا تکمیل خود را اندازه گیری می کنند. این معیار برای درک اینکه زنجیره تامین چقدر کارآمد عمل می کند تا سفارشات مشتری را انجام دهد ضروری است. نرخ پرشدن یک شاخص مهم برای رضایت مشتری به شمار می رود؛ چرا که میزان سرعتی که مشتریان می توانند انتظار دریافت خرید از یک کسب و کار را داشته باشند را اندازه گیری می کند.

امروز ما در این مطلب از سایت ایران بیزینس کوچینگ تصمیم داریم در مورد نرخ تکمیل یا همان پرشدن و نحوه اندازه گیری آن با شما عزیزان صحبت کنیم؛ بنابراین اگر می خواهید با اهمیت نرخ تکمیل آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید!

نرخ تکمیل یا نرخ انجام سفارش در کسب و کارها به چه معنا است؟

نرخ تکمیل چیست؟

نرخ پر کردن در تجارت عمده ‌فروشی و خرده ‌فروشی درصدی از سفارش ‌های مشتری است که یک شرکت می ‌تواند بدون تمام شدن موجودی برای تکمیل سفارش‌ های مشتری انجام دهد. شما می توانید نرخ پرشدن شرکت خود را در هر زمانی در طول سال اندازه گیری کرده و تعیین کنید مدیریت زنجیره تامین تا چه حد به تقاضاهای سفارش پاسخگو است. شرکت‌ ها معمولاً نرخ پرشدن سفارش را اندازه‌ گیری می‌ کنند، این یک معیار رایج است که توانایی کسب‌ وکار را برای انجام سفارش‌ های مشتری بلافاصله از موجودی بدون نیاز به قرار دادن اقلام در سفارش قبلی یا از دست دادن فروش، ارزیابی می‌ کند.

به منظور اندازه گیری نرخ انجام یا پر کردن شما باید تعداد سفارش هایی را که می توانید به طور کامل انجام دهید بر تعداد کل سفارش های مشتریان تقسیم کنید. نتیجه به دست آمده یک عدد اعشار خواهد بود، که باید آن را در 100 ضرب کرده تا به یک درصد برسید. این درصد نرخ پرشدن را به شما نشان می دهد. بهتر است بدانید اکثر شرکت ‌ها نرخ‌ پرشدن را تا حد امکان به 100 درصد نزدیک می‌ دانند.

انواع نرخ تکمیل

اگرچه نرخ پر کردن سفارش اغلب نرخی است که اکثر شرکت ‌ها اندازه ‌گیری می ‌کنند، اما انواع مختلفی از نرخ‌ های پر کردن وجود دارد که می ‌تواند بینش ارزشمندی را در مورد کارایی فرآیندهای مدیریت زنجیره تامین یک شرکت ارائه دهد. به طور کلی نرخ های تکمیل شامل موارد زیر می شود:

نرخ پر کردن سفارش

نرخ پر کردن سفارش، متداول ‌ترین مورد برای ردیابی است؛ چرا که اطلاعاتی در مورد اینکه شرکت ‌ها تا چه حد می ‌توانند به طور کارآمدی خواسته‌ های مشتریان را برآورده کنند، ارائه می‌ دهد. وقتی شرکت ‌ها می‌ توانند به نرخ‌ های پر سفارش بالا برسند، به این معنی است که شرکت سفارشات مشتری را به سرعت و به طور کارآمد انجام داده است.

نرخ پرشدن خط

وقتی مشتریان سفارش می دهند، شرکت ها فروش را در صورتحساب سفارش به عنوان اقلام خط ثبت می کنند؛ بنابراین نرخ پرشدن خط، درصد خطوط سفارشی است که یک شرکت در صورتحساب از تعداد کل خطوط سفارش پر می کند.

نرخ پرشدن پرونده

نرخ پرشدن پرونده عمدتاً برای توزیع ‌کنندگان و عمده ‌فروشان اعمال می ‌شود. این نرخ درصد مواردی است که یک شرکت در ابتدا از تمام کیس ‌های محصولی که شرکت سفارش می‌ دهد، ارسال می ‌کند.

نرخ پرشدن انبار

نرخ پرشدن انبار همان اندازه گیری نرخ پرشدن سفارش است. مدیران زنجیره تامین، درصد سفارش هایی را که انجام می دهند و از انبار شرکت خود می فرستند، از بین تمام سفارشات مشتری محاسبه می کنند.

نرخ پرشدن فروشنده

در عمده فروشی و توزیع، شرکت هایی که از فروشندگان خرید می کنند اغلب نرخ پرشدن فروشنده را مورد بررسی قرار می دهند. نرخ پرشدن فروشنده، فروشندگانی را که محموله های سفارش را تکمیل کرده اند، از مجموع فروشندگانی که یک شرکت سفارشات خود را از آنها می گیرد، اندازه گیری می کند.

نرخ پرشدن فروشنده

اهمیت نرخ تکمیل

همانطور که در بالا هم گفتیم نرخ پر کردن سفارش یک معیار مهم برای ردیابی در مدیریت زنجیره تامین است؛ چرا که به شرکت‌ ها می ‌گوید چگونه تیم‌ های سازنده، کارآمد و سریع، سفارشات مشتری را پردازش کرده و آنها را ارسال می ‌کنند. به همین دلیل بسیاری از شرکت ها به دنبال نرخ پر کردن سفارش تا حد امکان نزدیک به 100٪ هستند. با نرخ پرشدن بالاتر بسیاری از کسب و کارها می توانند خواسته های مشتریان خود را برآورده کنند، سفارشات را به سرعت انجام دهند و نرخ رضایت مشتری مثبت را حفظ نمایند. دلایل دیگری هم وجود دارد، که همگی نشان دهنده اهمیت نرخ انجام یا تکمیل هستند. این دلایل شامل موراد زیر می شوند.

ایجاد شهرت

هنگامی که شرکت شما به طور مداوم سفارشات مشتری را انجام می دهد و نرخ پرشدن بالایی را حفظ می کند، باعث ارتقاء شهرت شرکت و ایجاد اعتماد در بازار می شود. بدین ترتیب مشتریان احساس  خواهند کرد که می توانند برای پردازش و ارسال سریع سفارشات به شرکت شما اعتماد کنند. همچنین مشتریانی که برای اولین بار به شما مراجعه کرده اند، زمانی که تجربه مثبتی در سفارش و دریافت محصولات از شرکت شما داشته باشند، احتمالاً خریدهای بعدی را انجام می دهند.

افزایش وفا داری مشتری

نرخ تکمیل بالا همچنین می تواند نشان دهد که شرکت شما در حال برقراری روابط پایدار و حفظ مشتریان وفادار است. مصرف کنندگانی که تصور می کنند یک شرکت قادر به پردازش و انجام سریع سفارشات است، به احتمال زیاد به خرید از آن شرکت ادامه می دهند. با این توضیحات می توان گفت افزایش حفظ مشتری می تواند به بهبود نرخ پرشدن بستگی داشته باشد.

ارائه بینش عملیاتی

ردیابی سفارش، انبار و نرخ پرشدن فروشنده همگی می توانند به شرکت شما برای درک میزان موثر بودن فرایندهای زنجیره تامین کمک می کند. نرخ پرشدن کمتر می تواند بینش بیشتری در مورد اینکه کدام بخش از فرآیند نیاز به بهبود دارد، ارائه نماید. یک کسب و کار با درک این معیار می تواند استراتژی های بهتری را توسعه دهد. علاوه بر این اندازه گیری نرخ پرشدن به شما امکان می دهد روش هایی را که برای توزیع محصولات خود به مشتریان استفاده می کنید، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید.

ارائه بینش عملیاتی

جمع بندی

نرخ تکمیل در حال حاضر از مهم ترین موارد در کسب و کارها به شمار می رود. این نرخ معیاری برای اندازه گیری میزان مدیریت زنجیره تامین است و به کمک آن می توان تجربه بهتری را برای مشتریان رقم زد.

منبع

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.