مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

نگرش کارآفرینانه اولین نیاز شماست!

نگرش کارآفرینانه

0 / 5. 0

میدانید که تغییر شخصیت تکنسینی (کسی که کارها را انجام میدهد) به شخصیت کارآفرینی (کسی که چشم انداز و استراتژی شغل را تعیین میکند)، نیازمند تغییر در نگرش شما و روش های مربوط به آن است. اما اتفاقی که معمولا رخ میدهد این است که نقش تکنسینی شما تلاش میکند بدون داشتن نگرش کارآفرینانه، به نقش کارآفرینی تبدیل شود. اگر این موضوع در مورد شما هم صدق میکند، شاید به این دلیل است که شما به هنگام ایجاد زمان برای انجام نقش کارآفرینی احساس ناخوشایندی دارید. شاید این احساس شما چیزی شبیه به جملات زیر باشد:(برای شناخت تیپ های شخصیتی مختلف به مقاله تیپ شخصیتی مدیر، تکنسین و کارآفرین از سایت مرکز بیزینس کوچینگ ایران سری بزنید.)

  • شما نشسته اید، به میزتان دقت می کنید و یک برگه را بر میدارید یا یک صفحه  وورد باز می کنید.
  •  حالا نیاز دارید بروید و یک لیوان آب بخورید اما وقتی این تصمیم را میگیرید باید بیرون بروید طوری که کارمندان شما بفهمند شما بهم ریخته و آشفته نیستید به همین دلیل زمانی که بیرون از اتاق هستید از آنها می خواهید تا اگر سوالی دارند از شما بپرسند.
  • سپس به اتاق خود باز میگردید و پشت میزتان می نشینید. ممکن است نگاهی سریع به ایمیل های خود بیندازید تا مطمئن شوید مورد مهمی برای پاسخ دادن وجود ندارد. سپس به همسر خود زنگ میزنید.
  • در نهایت، شما برنامه وورد را باز میکنید یا با مداد و برگه خود بازی می کنید که ناگهان به یاد می آورید باید تماس مهمی با یکی از مشتریان داشته باشید.
  • پس از تماس گوشی را رها میکنید. هم احساس خوب و هم احساس ناخوشایندی دارید!

آیا این شرایط برای شما آشنا نیست؟ در اینجا ایده هایی وجود دارد که به شما کمک میکند در رابطه با نقش کارآفرینی تان واقع بین باشید و کارهای لازم برای رها کردن نقش تکنسینی را انجام دهید.

تحلیل کسب و کار

مشکل اینجاست که آیتم «تمرکز بر انجام کارها» مانند سایر آیتم های لیست کارهایی که باید انجام شود، نیست. «تمرکز بر انجام کارها» شامل ایده هایی است که در ذهن شما میگذرد یا روی یک برگه نوشته شده است و اطلاعاتی درباره کار استراتژیک به شما میدهد. تفکر درباره چشم انداز شغلی شما همان کاری است که باید زمانی که در حال ایفای نقش کارآفرینی تان هستید، آن را انجام دهید؛ اما بسیاری از صاحبان مشاغل آن را بعنوان یکی از آیتم های لیست کارهایی که باید انجام شود، در نظر نمی‌گیرند.

برای اینکه بیشتر با نگرش کارآفرینانه آشنا شوید، سوالات زیر را پاسخ دهید:

چه هدف خاصی از نگرش کارآفرینانه دارید؟

شاید بخواهید ایده های تان راجع به موضوع خاصی را مشخص کنید، نظر خود را با تیم تان در میان بگذارید ، تصمیمی درباره ی یک روش کاری یا یک هدف بگیرید، درباره ی روشی که می خواهید کارمندان تان طبق آن فعالیت کنند انتخابی داشته باشید، یا روش کاری شرکت تان را تغییر دهید.

تمام کارهایی که می خواهید انجام دهید را بنویسید. مثلا اگر روی روش کاری که می خواهید کارمندان تان طبق آن امور را انجام دهند،کار میکنید، شاید اینگونه تصمیم بگیرید :«در ساعت بعد، میخواهم اطلاعاتی درباره افرادی که میخواهم اخراج کنم و تمام رفتارهایی که از کارمندانم انتظار دارم، بنویسم ».

چرا هدف مدنظرتان حائز اهمیت است؟

اگر نتوانید در مورد شرایط شخصی تان مانند اینکه چرا باید چشم اندازتان را بنویسید، در مورد بودجه بندی تصمیم گیری کنید، روی چارت سازمانی تان کار کنید یا ارزش های شرکت تان را مشخص کنید، به خودتان توضیح دهید بنابراین هر تلاشی که برای انجام این فعالیت ها دارید در واقع نوعی از هدر رفتن زمان ِ نقش تکنسینی شما خواهد بود.

سیستم سازی کسب و کار

نگرش کارآفرینانه : سوال هایی که باید از خودتان بپرسید

 

  • به چه نتیجه ای خواهید رسید-در رابطه با خودتان و شغل تان؟
  • چه اتفاقی می افتد اگر آن کار را انجام ندهید؟
  •  زمانی که توجه لازم به آن کار را نداشته باشید، تا چه مدت دوام خواهید آورد ؟

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

آیا می‌دانید چطور باید به هدفتان برسید

فرض کنید در حال ارتقاء فرآیند فروش خود برای اولین بار هستید. شاید ندانید چه طور این کار را انجام دهید یا از چه ابزاری استفاده کنید یا شاید نیاز به دستورالعمل ها، آموزش یا الگوهایی داشته باشید و …، بهتر است درباره تمام این موارد واقع بین باشید. این بسیار خوب است که شما زمان کارآفرینی تان را صرف اتخاذ تصمیم گیری های کارآفرینی می کنید به همین دلیل شاید هدف شما این باشد که :«من میخواهم در این زمان درباره بودجه بندی مطالبی یاد بگیرم»یا «من می خواهم از این زمان استفاده کنم تا درباره بهترین ابزار CRM که متناسب با برند من است تصمیم گیری کنم».

استراتژی کسب و کار

پس از رسیدن به هدف مدنظرتان، چه کاری می‌خواهید انجام دهید؟

اگر ندانید که پس از رسیدن به هدفتان می خواهید چه کاری انجام دهید، در نتیجه روند کاری شما کند میشود. بنابراین، اگر برای مثال در حال نوشتن چشم اندازتان هستید ، به این بیاندیشید که پس از اتمام این کار، این سند چگونه مورد استفاده قرار خواهد گرفت، در چه جایی استفاده خواهد شد ، چه کسی از آن استفاده خواهد کرد و شما از این افراد می خواهید چه کاری انجام دهند و چه نتیجه ای حاصل کنند؟ این میتواند به شما کمک کند بفهمید تا چه حد و در چه حالتی باید پیش بروید و پس از اتمام کار چه نتیجه ای حاصل خواهد شد به همین دلیل زمانی که شما هدف تان را در نظر داشته باشید، سریعتر به آن هدف خواهید رسید.

رهبری کسب و کار

باید اضافه کنم که ممکن است نگرش کارآفرینانه شما به دلایلی متوقف شود مثلا ممکن است درباره ی شغل تان، رویاهایتان، یا نکته ای که ممکن است پس از بررسی دقیق کارتان بفهمید، ترس داشته باشید یا گرایشی به تغییر عملکردتان نداشته باشید. اگر به این سوال های نگرش کارآفرینانه جواب دادید و هنوز دچار مشکل هستید، باید برای حل این مشکل خودتان را مورد بررسی قرار دهید چرا که ممکن است این مشکل از جانب شما بوجود آمده باشد. این سوالات به شما کمک خواهد کرد تا درباره ی اموری که باید برآنها تمرکز داشته باشید دقیق تر شوید و روش هایی برای افزایش بهره وری و کارایی ایجاد کنید. چه احساسی دارید؟ آیا زمانی که کارتان را مورد بررسی قرار می دهید، احساس گناه ، ناراحتی و بی قراری دارید؟ درباره ی رفع این احساس بد چه کاری انجام داده اید؟ با ما در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.