مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

9 ویژگی اصلی یک بیزنس کوچ متخصص و قابل اعتماد

3.8 / 5. 4

اگر به فکر استخدام یک بیزنس کوچ برای کسب و کارتان هستید، قبل از هر چیزی باید بدانید که ویژگی اصلی یک بیزنس کوچ متخصص خوب و حرفه‌ای چیست. دانستن خصوصیت‌های بارز یک بیزنس کوچ خوب به شما کمک می‌کند تا قبل از هر چیزی کوچ متخصص را تشخیص داده و با تکیه به مشاوره‌ها و توصیه‌های آن بتوانید بدون اتلاف وقت مسیر رشد بیزنستان را به سرعت در پیش بگیرید. معمولاً پیدا کردن چنین فردی آن هم به تنهایی کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی خواهد بود. اگر قصد استخدام یک بیزنس کوچ متخصص را دارید، جای درستی هستید چراکه در ادامه قصد داریم تا شما را با نشانه‌های یک بیزنس کوچ حرفه‌ای و کار بلد آشنا کنیم پس با ما همراه شوید.

ویژگی اصلی یک بیزنس کوچ متخصص :

چگونه یک بیزنس کوچ حرفه‌ای را تشخیص دهیم؟

اکثر افرادی که صاحب کسب و کار شخصی هستند، به دنبال توصیه‌های کاربردی برای پیشرفت بیشتر و ارتقاء حرفه کاری خود می‌گردند. در بیشتر موارد پیدا کردن فردی که بتوان با اعتماد و دنبال کردن پیشنهاد‌های او منابع محدود بیزنس خود را توسعه داد، سخت است. این روزها مقالات و کتاب‌های زیادی در خصوص پیشرفت و توسعه کسب و کار و فرمول‌های طلایی گوناگون برای رسیدن به موفقیت در این مورد نوشته و در دسترس عموم مردم برای مطالعه قرار داده شده است. اما نهایتاً همه ما می‌دانیم که فرمول طلایی هر بیزنس تنها مختص به خود آن است و همه افراد از یک روش به موفقیت دست پیدا نخواهند کرد. اینجاست که حضور یک بیزنس کوچ حرفه‌ای به شما کمک می‌کند تا با توجه به حوزه فعالیتی بیزنستان بتوانید کلید طلایی گشودن درب موفقیت مختص به خودتان را پیدا کنید. اما چطور می‌توان یک کوچ حرفه‌ای را از یک بیزنس کوچ فیک تشخیص داد؟ در ادامه 9 ویژگی اصلی یک بیزنس کوچ متخصص و قابل اعتماد را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

باز کردن گره های ذهنی کوچی1- یک بیزنس کوچ خوب در کارنامه خود سابقه راه‌اندازی یک بیزنس موفق را دارد

همه ما می‌دانیم که یکی از راه‌های اصلی رسیدن به موفقیت در حوزه مدیریت و راه‌اندازی بیزنس، استفاده از تجربه افرادی است که در آن زمینه فعالیت داشته و توانسته‌اند به خوبی کسب و کارشان را رونق دهند. قبل از هر چیزی به دنبال بیزنس کوچی بگردید که سابقه داشتن یک بیزنس موفق را در کارنامه خود داشته و به همه اثبات کرده باشد که درزمینهٔ کوچینگ می‌تواند عملکرد و پیشنهاد‌های بسیار خوبی را ارائه دهد.

سوابق کاری بیزینس کوچ

اگر کسی ادعای داشتن یک بیزنس موفق را داشت قبل از هر چیزی به دنبال سند و مدرک عینی موفقیت او باشید و به هیچ عنوان بدون تحقیق در مورد سوابق کاری، صرفاً با تکیه به صحبت‌های او اقدام به استخدام شخص مورد نظر نکنید. همچنین نظرات کسانی که قبلاً با او کار کرده‌اند را جویا شوید و در این زمینه نیز پیگیری‌های لازم را داشته باشید.اگر شخصی در حوزه بیزنس کوچینگ تبحر داشته باشد بدون شک داستان‌های موفقیت و همچنین نظرات مشتریان راضی را مشاهده خواهید کرد.

 

2- یک بیزنس کوچ حرفه‌ای شنونده بسیار خوبی برای حرف‌هایتان خواهد بود

شونده خوبی بودن مزایای بسیار زیادی هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفه‌ای دارد؛ اما دقیقاً منظور از این کلمه چیست؟ چگونه می‌توان یک شنونده خوبی بود؟

قبل از هر چیزی باید ببینید بیزنس کوچ مورد نظر از نظر کلامی و غیرکلامی توجه کامل به نظرات و صحبت‌های شما در خصوص کسب و کارتان دارد یا خیر. به عنوان یک مشتری شما باید حس کنید که با شما به خوبی برخورد می‌شود. بیزنس کوچی که قصد دارید او را استخدام کنید باید با رفتار و برخوردی که دارد سیگنال خوبی را به شما انتقال ‌دهد. همچنین افرادی که شنونده خوبی هستند در هنگام صحبت، نظرات شما را دوباره مرور می‌کنند تا به شما این اطمینان را بدهند که پیام و صحبت‌های شما را به خوبی درک کرده‌اند.

3- یک بیزنس کوچ کار بلد عاشق تعلیم و آموزش است

یکی دیگر از راه‌های شناسایی یک بیزنس کوچ حرفه‌ای این است که علاقه به تعلیم و آموزش دادن را در فرد مورد نظر مشاهده کنید. به عنوان یک کوچ حرفه‌ای، فرد باید تمایل داشته باشد که هر آنچه را که می‌داند با سایر افراد به اشتراک بگذارد. به طور کل می‌توان گفت یک بیزنس کوچ موفق در کوتاه‌ترین زمان ممکن هر آنچه را که در زمینه توسعه و پیشرفت کسب و کار می‌داند در اختیار شما و گروهتان گذاشته؛ چراکه این فرد از اهمیت و ارزش زیاد زمان در حوزه بیزنسی آگاه است.

پیش‌تر در مورد این‌که حتماً باید نظر افرادی که با بیزنس کوچ مورد نظرتان همکاری داشته‌اند را جویا شوید، صحبت کردیم. با شنیدن و خواندن نظرات این افراد می‌توانید بفهمید که کوچ مورد نظر تا چه حد درزمینهٔ آموزش فعال بوده و چه مقدار به انتقال دانش خود به سایر کسب و کارها علاقه‌مند است. همچنین برای داشتن شناخت بیشتر توصیه می‌کنیم در جلسه اول مصاحبه با این فرد سؤالات زیر را از او بپرسید:

  • چرا وارد عرصه بیزنس کوچینگ شده است؟
  • حین مواجه با شکست چه واکنشی از خود نشان می‌دهد؟
  • ویژگی‌های بارز یک بیزنس کوچ خوب از نظر او چه مواردی هستند؟

هنگامی که بیزنس کوچ مورد نظر در حال پاسخ‌دهی به سؤالات فوق است به کلماتی که استفاده می‌کند و رفتار او حین جواب دادن به این سؤالات دقت و توجه کافی داشته باشید. نکته مهمی که حتماً باید آن را در ذهن داشته باشید این است که شما باید شور و اشتیاق لازم را از صحبت‌های او حس کنید.

4- داشتن یک ذهن مثبت اندیش یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی یک بیزنس کوچ خوب است

بخش بزرگی از موفقیت به ذهنیت و افکار هر فردی برمی‌گردد. هر درکی که از موقعیت فعلی کسب و کارتان داشته باشید، همان دیدگاه تبدیل به واقعیت شما خواهد شد. به همین دلیل هم داشتن یک بیزنس کوچ مثبت اندیش تأثیر به سزایی در موفقیت کسب و کارتان خواهد داشت. چراکه این افراد به شما کمک می‌کنند تا شکست را به چشم یک اتفاق منفی نبینید، بلکه از آن درس بگیرید و از تجربه شکست خود درزمینهٔ‌ موفقیت‌های بزرگ‌تر استفاده کنید. همین ذهنیت مثبت یک بیزنس کوچ به شما کمک می‌کند تا حین مواجه با موانع و چالش‌های کاری، انعطاف‌پذیری لازم را برای ایجاد تغییر و پیشرفت در کسب و کارتان داشته باشید.

5- یک بیزنس کوچ حرفه‌ای در دسترس خواهد بود

در دسترس بودن کوچیکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که یک بیزنس کوچ کار بلد و حرفه‌ای سعی می‌کند تا همیشه در دسترس مشتری خود باشد. او با برنامه‌ریزی درست و منظمی که دارد هر زمان که به او احتیاج داشته باشید از طریق ایمیل، تماس و یا پیامک با شما در ارتباط خواهد بود. یکی از مواردی که باید حتماً در جلسات اولیه با بیزنس کوچتان در مورد آن صحبت کنید، خط‌مشی بیزنس کوچ مورد نظر برای دسترسی به اوست.

6- مسئولیت‌پذیری از ویژگی‌های بارز یک بیزنس کوچ خوب است

بارها شنیده‌ایم که برخی از بیزنس کوچ‌ها تنها به فکر درآمدزایی هستند و به هیچ عنوان به موفقیت و پیشرفت کسب و کار شما اهمیتی نمی‌دهند. برای داشتن یک کسب و کار موفق شما به یک بیزنس کوچی احتیاج دارید که با توصیه‌ها و روش‌هایی که به شما می‌دهد، بیزنستان را به سمت ترقی و پیشرفت هدایت کند.

7- یک بیزنس کوچ خوب ذهن استراتژیک دارد

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید این است که بیزنس کوچ انتخابی شما از جان و دل با تیم کسب و کار شما همکاری کند و علاوه بر داشتن ارتباط مؤثر با صاحب بیزنس، با ذهن استراتژیک خود با سایر اعضای تیم شما هم ارتباط خوبی برقرار کند. این ارتباط به قدری در پیشرفت کاری حائز اهمیت و قابل توجه است که اگر به درستی اجرا شود می‌تواند خیلی سریع شما را به اهداف کاریتان رسانده و به عنوان یک میانبر برای ترقی کاریتان به حساب بیاید. درست زمانی که یک بیزنس کوچ خوب با اعضای تیم همکاری کرده و ذهنیت درستی در آن‌ها ایجاد کند، شاهد بازدهی بیشتر فعالیت افراد تیم خواهید بود.

8- یک بیزنس کوچ خوب هیچ‌گاه از یاد گرفتن دست نمی‌کشد

یکی دیگر از راه‌های شناسایی یک بیزنس کوچ قابل اعتماد و خوب، تشخیص میزان علاقه‌مندی او به یادگیری مباحث جدید، آپدیت کردن معلومات خود و داشتن آگاهی و انعطاف‌پذیری لازم است. این افراد هیچ‌گاه از یادگیری و مطالعه دست نمی‌کشند و مدام در حال ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های لازم هم در حوزه کاری و حرفه‌ای و هم درزمینهٔ زندگی شخصی خود هستند و همیشه روی معلومات خود سرمایه‌گذاری می‌کنند. به خاطر داشته باشید که یک بیزنس کوچ خوب همیشه در جدیدترین سمینارها، کلاس‌های آنلاین، آموزش‌های جدید و ورکشاپ‎‌های به روز شرکت می‌کند تا معلومات و مهارت‌های خود را در این زمینه بیشتر و به روز رسانی کند.

نتیجه‌گیری کلی

به طور خلاصه می‌توان گفت داشتن ویژگی‌های فوق ملاک اصلی یک بیزنس کوچ خوب است. حضور بیزنس کوچ موفق و متخصص در کنار کسب و کار شما به طور کلی اعتماد به نفس، آگاهی و ریسک پذیری در مواقع لازم را در حوزه کاریتان افزایش خواهد داد. شما مسیر رسیدن به اهداف کاری و مالیتان را در کنار یک بیزنس کوچ پیدا می‌کنید و از این رو انتخاب چنین شخصی در مسیر پیشرفت بیزنستان بسیار حائز اهمیت خواهد بود پس باید در این زمینه تحقیقات لازم را انجام داده و فیلترهای لازم را برای پیدا کردن شخص مناسب اعمال کنید. داشتن یک بیزنس کوچ حرفه‌ای به عنوان یک همراه و راهنمای متخصص در تمامی چالش‌ها و شرایط بحرانی کسب و کار شما می‌تواند این مراحل سخت را به پل موفقیت تبدیل کرده و با انتقال تجربیات خود، دست یابی به اهداف مالی و تجاری مورد نظرتان را در کمترین زمان ممکن محقق کند.

منابع: 

The ultimate guide to becoming a business coach page 2

www.titaniumsuccess.com/how-to-be-a-good-business-coach

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
محسن رجب
1400/07/10
همیشه ایده‌ای نو و طرز فکر نو برای خودمون کارمون عوض کنیم
سهیل قربانی
1400/08/16
مطالب عالی بود و کاربردی ممنون بابت زحماتتون ... فقط یه سوال چرا از نه مورد هشت موردش نوشته شده بود