مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

استخدام تحلیل گر کسب و کار ( معرفی بهترین به همراه نکات مهم استخدام)

استخدام تحلیل گر

5 / 5. 1

در دنیای تجارت امروز سرعت تغییرات در تکنولوژی، وضعیت اقتصادی و ذائقه افراد به حدی سریع است، که اگر کسب و کار ها نتوانند پا به پای این حرکات سریع، قدم بردارند، به راحتی از دور خارج می شوند. از این رو هر سازمانی نیازمند تحلیل وضعیت داخلی و خارجی شرکت به صورت پیوسته است. تحلیل گر کسب و کار، نام پوزشین شغلی است که به این امر مهم می پردازد. پیش تر در مقاله ای دیگر از مرکز بیزینس کوچینگ ایران، تحت عنوان وظایف تحلیل گر کسب و کار به طور گسترده به بحث درباره نقش این افراد در سازمان ها پرداخته ایم. اکنون که به اهمیت حضور فعالانه این حرفه در هر سازمانی آگاهیم، قصد داریم تا به موضوع استخدام این ردیف شغلی برای افراد علاقه مند به کسب درآمد در این حوزه و صاحبان کسب و کار ها جهت جذب نیروی کار مناسب، بپردازیم. چرا که، رونق کسب و کار و حضور در دنیای رقابتی، علاوه بر متخصصان بازاریابی به تحلیلگران کسب و کار نیز وابسته است.در قدم اول به سراغ بحث داغ تحصیلات در استخدام تحلیل گر کسب و کار می رویم.

تحلیل کسب و کار

نقش تحصیلات در استخدام تحلیل گر کسب و کار

اگر می‌ خواهید فردی را به عنوان تحلیلگر کسب و کار استخدام کنید، به این موضوع توجه کنید که کاندیدای مورد نظر حداقل دارای یک مدرک کارشناسی در یکی از رشته های مرتبط مانند مهندسی صنایع، بازاریابی، اقتصاد، کامپیوتر یا آمار باشد. دارا بودن تحصیلات در هر یک از رشته های مدیریتی نیز مزیت محسوب می‌شود.

تحلیلگران کسب و کار باید با داده‌های زیادی کار کنند، بنابراین اگر می‌خواهید فرد استخدامی شما، موفق عمل کند، دقت کنید که به شخصی با  ذهن تحلیلی و جزئی‌نگر نیاز خواهید داشت. دارا بودن مدارک بالاتر از کارشناسی، می تواند از این جهت که فرد از مهارت و آموزش لازم برای تهیه گزارش‌های دقیق و درست در مورد مشتریان برخوردار است، مثبت تلقی شود. زیرا که سازمان شما باید به دنبال تحلیل گرانی با تجربه و با دانش باشد.

البته تاکید می کنیم که دارا بودن مدارکی بالاتر از کارشناسی لزوم و واجب محسوب نمیشود. چرا که مهارت مهارت، گاهی از سطح تحصیلات وی جلو می زند و ممکن است شخصی با مدرک کارشناسی فراتر از شخصی با مدارم بالاتر ظاهر شود. از این رو در قدم دوم به سراغ مهارت های لازم در استخدام تحلیل گر کسب و کار می رویم.

سیستم سازی کسب و کار

مهارت‌ها و توانایی‌هایی مهم در استخدام تحلیل گر کسب و کار

استخدام تحلیل گرفردی را که به عنوان تحلیل گر کسب و کار به استخدام شرکت در می آورید و یا خارج از سازمان با او همکاری می کنید، باید ویژگی‌ها و صلاحیت‌های خاصی را داشته باشد و قادر به انجام وظایف، تعهدات و اهداف نقش تحلیل گر در سازمان باشد.

به همین جهت در ادامه فهرستی از مهارت‌ها و توانایی‌های لازم برای این موقعیت شغلی را لیست کرده ایم:

دانش: تحلیل گر کسب و کار باید با نرم افزارهای بازاریابی، پایگاه داده‌ها، مدیریت پروژه، آنالیز داده و غیره، آشنایی داشته باشد و تجربه کار با هریک را حداقل در حد متوسط دارا باشد.

مهارت‌های تحلیلی و آماری: ایده پردازی و مهارت‌های تحلیلی قوی روی داده‌های به دست آمده، از جمله مهارتهای کلیدی به حساب می آید که هنگام استخدام تحلیل گر کسب و کار باید به آن توجه داشت. همچنین آشنایی با ابزارهای پیشرفته ای مانند  SQL، پایتون و غیره. نیز اهمیت دارد.

مهارت‌های بین فردی: تحلیل گر باید برای توسعه و ایجاد روابط با همکاران دارای مهارت های ارتباطی بین فردی باشد.

مهارت‌های ارتباطی و ارائه: توانایی برقراری ارتباط کلامی مؤثر همراه با تعامل مثبت چه در داخل سازمان و چه در خارج از سازمان، باافراد در سطوح مختلف سازمان حائز اهمیت است.

مهارت‌های مدیریت محصول: تحلیل گر کسب و کار تنها تحلیل صرف انجام نمی دهد! بلکه می بایست توانایی تهیه و مدیریت پروژه‌های نرم افزاری، شناسایی مخاطرات و برقراری تعامل با ذی‌نفعان پروژه را نیز دارا باشد.

توانایی‌های رهبری و کار گروهی: در سازمان های بزرگ تحلیل گری کسب و کار توسط یک تیم از افراد انجام میشود، از این رو کسی که در راس این گروه کروه قرار می گیرد باید بتواند دستورالعمل‌های روشن ارائه دهد و با اعضای تیم سازگار باشد.

مهارت‌های رایانه‌ای و سیستمی: تحلیل گر باید با تکنولوژی وابزار های لازم برای کارش از جمله محصولات Microsoft Office (ورد، اکسل، پاورپوینت و ..) آشنایی مناسبی داشته باشد. این موضوغ به سرعت عمل وی در انجام کارها کمک شایانی می کند.

به کمک داشتن مهارت های فوق است که تحلیل گران می توانند برای سازمان سود آور باشند.برای درک بیشتر موضوع، مثال واقعی زیر از شرکت پپسی را بخوانید؛

 شرکت پپسی، به خرده فروشان در بیش از 200 کشور در سراسر جهان، محصول عرضه می کند و هر روز به یک میلیارد مشتری خدمات ارائه می دهد. پپسی برای اطمینان از اینکه مقادیر و انواع مناسب محصولات در مکان‌های خاص در دسترس مصرف‌کنندگان است، با کمکی تیمی  از تحلیل گران از تجزیه و تحلیل داده ها  استفاده کرد. این شرکت به کمک تیم تحلیل اش، خریدارانی را در ایالات متحده شناسایی کرد که به احتمال زیاد به یکی از محصولات کمپانی پپسی علاقه مند هستند.

استراتژی کسب و کار

به عنوان مثال،کمپانی پپسی متوجه شد، که 24 میلیون خانوار، از جمعیت  ایالات متحده به احتمال زیاد به اسنک جوی تولید این شرکت، علاقه مند هستند. سپس این شرکت، خرده‌فروشی‌های خاصی را که این خانواده‌ها ممکن است از آنها خرید کنند را شناسایی کرد و آن ها را هدف فروش محصول فوق قرار داد. در نهایت، این اقدام باعث 80 درصد از رشد فروش محصول مورد نظر در 12 ماه اول پس از عرضه را به همراه داشت.

تجزیه و تحلیل کمپانی پپسی از داده های مصرف کنندگان، نمونه بارز این است که چگونه تصمیم گیری مبتنی بر داده می تواند به سازمان های امروزی کمک کند تا سود خود را به حداکثر برسانند.  انجام این تجزیه و تحلیل ها بدون داشتن مهارت ها و ویژگی های ذکر شده، امکانپذیر نمی بود.

تا اینجا با مهارت های ضروری برای استخدام تحلیل گر کسب وکار آشنا شدیم. برای کمک به پروسه مصاحبه و استخدام، دو نمونه از سوالات مهم استخدامی تحلیل گر کسب و کار را در ادامه ارائه کرده ایم.

رهبری کسب و کار

استخدام تحلیل گر کسب و کار و سوالات مصاحبه

استخدام تحلیل گر کسب و کار۱. چگونه با سهامدارانی که روحیات به خصوصی دارند یا بدقلق هستند، تعامل می کنید؟

در نظر داشته باشید که فرد مورد نظر موقعیتی را با اجزای زیر شرح دهد؛

موقعیت: به طور مختصر، ماجرای یکی از مشکلاتی را که پیش‌تر با آن مقابله کرده است، توضیح دهد.

وظیفه: نقشی که در موقعیت مذکور داشته را توضیح دهد.

اقدام: توضیح دهد چه کاری برای رسیدگی یا حل این مشکل انجام داده است.

نتیجه: توضیح دهد چه درس‌هایی از این ماجرا گرفته است و اقدامات اش چه تاثیر مثبتی بر کسب و کار مذکور داشته است؟

۲. مهم‌ترین نکته در گزارش‌نویسی تحلیلی چیست؟

وظیفه‌ی تحلیل گر کسب و کار این است که توصیه‌هایی ارائه دهد که هم به سود مشتری و به هم سود سازمان باشد. او باید بر اساس داده‌هایی جمع‌آوری شده‌، تفسیری ارائه دهد. او باید بتواند مشتری را نسبت به اقدامات نادرستش متقاعد و آگاه کند. در پاسخ به این پرسش شما، فرد باید راه‌هایی را توضیح دهد که از طریق آن‌ها می تواند از مهارت‌هایی که دارد، در حل مسئله، برای مدیریت موقعیت‌های دشوار در ارتباط با مشتریان و سایر سهامداران مهم استفاده کند.

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

جمع بندی

در این مقاله از مرکز بیزینس کوچینگ ایران خواندیم که پشت بسیاری از استراتژی‌های مهم تدوین شده در کسب و کارها، تحلیلگران قرار دارند. آنها، داده‌های داخلی و خارجی سازمان را جمع‌آوری و تحلیل می‌کنند. با بخش بازاریابی همکاری نزدیکی داشته و در تصمیم گیری های مبوط به کمپین‌های تبلیغاتی نقش دارند.با استخدام تحلیل گر کسب و می توان به شرکت‌ها کمک کرد تا نقاط ضعف سازمان را شناسایی کرد و در جهت رفع آن‌ها برآمد.

در واقع هدف از جذب این افراد توسط کسب و کارها، درک رفتار طولانی مدت ذی نفعان و رقبا است. ما در این مقاله برای کمک به سازمان ها در رسیدن به این هدف، نکاتی در زمره استخدام تحلیل گر کسب و کار بیان کردیم تا سهمی در پیشرفت سازمان ها داشته باشیم. سوالات خود را در بخش نظرات از ما بپرسید.در صورت تمایل میتوانید در دوره بیزینس کوچینگ برای بهبود وضعیت کسب و کار خود شرکت کنید

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.