مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

عملکرد برند چگونه ارزیابی و بررسی میشود ؟ بررسی جامع!

عملکرد برند چگونه ارزیابی و بررسی میشود ؟ بررسی جامع!

0 / 5. 0

برند شما نشان دهنده تمامی نکاتی است که کسب و کار شما را منحصر به فرد میکند. برند ایجاد شده باید شما را از رقبای تجاری متمایز کرده و پیام هایی که برای ارتباط با مخاطبان خود دارید را به طور موثر به گوش آنها برساند. اگر برند شما عملکرد مناسبی نداشته باشد، تلاش های انجام شده برای رسیدن به اهداف شرکت هیچ وقت به ثمر نخواهد رسید. ساختن یک برند قدرتمند در عصر دیجیتال، بهترین استراتژی دفاعی برای کسب و کار شما خواهد بود. در این متن از سایت مرکز بیزینس کوچینگ ایران  به شما نشان خواهیم داد که چگونه میتوان عملکرد برند را ارزیابی و بهینه سازی کرد تا بتوانید یک برند قوی و کسب و کاری سودآور داشته باشید.

تحلیل کسب و کار

عملکرد برند چیست و چگونه میتوان آن را اندازه گیری کرد؟

عملکرد برند به طور کلی معیاری برای مقایسه نتایج به دست آمده از یک برند با اهداف تجاری و بازاریابی یک شرکت خاص است. بعضی از افراد ارائه برند را با عملکرد برند اشتباه میگیرند. فرآیند ارائه برند بر نحوه اجرای برندسازی در طول یک کمپین بازاریابی متمرکز است، اما عملکرد برند نتایج کمپین انجام شده را اندازه گیری میکند تا مشخص شود که برندسازی چقدر به رشد کسب و کار کمک کرده است. از آنجا که هر برند با برند دیگر فرق دارد، عملکرد هر برند هم به طور قابل توجهی با برندهای دیگر متفاوت خواهد بود.

برای آگاهی از عملکرد برند در فضای آنلاین باید ببینید که وضعیت رشد برند شما در رسانه های اجتماعی به چه شکل است. محتوایی که بیشترین نظرات و لایک ها را دریافت میکند و بیشتر به اشتراک گذاشته میشود، اطلاعات لازم راجع به عملکرد برندتان را در اختیارتان میگذارد.

در فضای مجازی سه معیار رشد مخاطبان، تعاملات مخاطبان و نفوذ برند از اهمیت زیادی برخوردارند. به طور ساده، رشد مخاطبان به تعداد فالوئرهای شما در رسانه های اجتماعی و بازدیدکنندگان از وبسایت برند شما اشاره دارد که میتوانید با بررسی های ماهانه عملکرد برند خود را ارزیابی کنید. منظور از تعاملات مخاطبان، تعداد بازدیدها، لایک ها و نظرات در زیر هر پست شماست و نفوذ برند نشان دهنده تعداد افراد موجود در گروه های جمعیتی یا جغرافیایی خاص است که برند شما را انتخاب کرده اند.

سیستم سازی کسب و کار

البته اندازه گیری عملکرد برند تنها به تعداد تعاملات اجتماعی و تعداد بازدیدکنندگان وبسایت شما مربوط نیست. در ارزیابی عملکرد یک برند باید نوع حرکت مشتریان بالقوه در مسیر خرید را نیز بررسی کرد که میتوان این کار را از طریق توجه به پنج مرحله آگاهی، آشنایی، قصد خرید، خرید و طرفداری مشتریان انجام داد.

آگاهی از برند به توانایی مخاطب هدف در تشخیص یا یادآوری دقیق یک برند یا محصول اشاره دارد. اگر مخاطبان هدف نام تجاری شما را به خاطر بسپارند، احتمالا بیشتر از شما خرید خواهند کرد. آشنایی با برند به میزان شناخت مخاطبان هدف راجع به محصولات و پیام برند شما اشاره دارد. در مرحله قصد خرید باید ببینید که چه تعداد از افراد در طی بازدیدها یا پر کردن پرسشنامه ها تمایل خود برای خرید محصولات شما را اعلام میکنند. در مرحله خرید باید تعداد افرادی که از شما خرید کرده اند و میزان فروش ماهانه خود را بررسی کنید. در طرفداری از برند هم تعداد مشتریانی که محصولات یا خدمات شما را به دیگران معرفی میکنند، مورد بررسی قرار میگیرد.

چگونه عملکرد برند خود را بهینه سازی کنیم؟

1.بازار هدف خود را تعیین کنید

شما قبل از انجام هر کاری باید بازار هدف خود شناسایی کنید و در مورد خدمات یا محصولاتی که ارائه میکنید، سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • گروه سنی مشتریان فعلی یا مشتریان ایده آل شما چیست؟
  • سطح درآمد مشتریان ایده آل شما چقدر است؟
  • آیا محصولات یا خدمات شما برای جنسیت خاصی عرضه میشود یا برای همه است؟
  • چه عواملی باعث میشود تا مشتریان خرید خود را انجام دهند؟
  • خواسته ها و نیازهای مشتریان بالقوه شما چیست؟

هنگامی که پاسخ این سوالات جمعیت شناختی و رفتاری را مشخص کنید، میتوانید موقعیت برند خود را بر اساس آنچه که برای بازار هدف شما جذاب است تعیین کرده و تلاش های بازاریابی خود برای نفوذ به بازار را شخصی سازی کنید.

2.اهداف کمپین خود را مشخص کنید

کمپین های تبلیغاتی متکی بر محتوای برند هستند که مشتریان هدف شما را درگیر کرده و آنها را به خرید ترغیب میکنند. قبل از راه اندازی کمپین باید بر اساس برداشت ها، بازخوردها و الگوهای خرید مشتریان برای خود اهدافی را تعیین کنید تا بتوانید عملکرد برند را اندازه گیری نمایید. بر اساس نتایج کمپین میتوانید تصمیم بگیرید که چه بخش هایی را دوباره میتوان به کار برد و یا برای موفقیت کمپین بعدی باید چه چیزهایی را کنار گذاشت.

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

3.از محتوای رسانه ای غنی استفاده کنید

بازاریابی دیجیتال و تبلیغات دیگر مثل قبل محدود به یک تصویر ثابت و یک متن خاص نیست. شما با استفاده از فناوری های فعلی میتوانید محتوای رسانه ای غنی تری با قالب های مختلف از جمله پادکست، گیف، ویدیو و واقعیت مجازی به مشتریان ارائه کنید که راه حلی ارزان تر و خلاقانه تری هستند. برای بالا رفتن عملکرد برند خود حتما سعی کنید تا وضعیت برندسازی و پیام رسانی خود را در تمامی پلتفرم ها با استفاده از جدیدترین قالب های محتوای رسانه ای بهبود دهید.

4.برای کاربران تلفن همراه برنامه داشته باشید

رفتار مخاطبان با پیشرفت فناوری تغییر میکند و در حال حاضر بیشتر افراد از تلفن های هوشمند خود برای بررسی محتوای اینترنتی استفاده میکنند. آمارها نشان میدهد که بیش از %51 از کاربران تلفن های هوشمند در هنگام جستجو با تلفن راجع به شرکت یا محصول جدید مطلع میشوند و ارزشیابی های انجام شده نشان می‌دهند که حدود %52 از بازدیدهای جهانی از صفحات وب تا به آن زمان از طریق تلفن های همراه انجام شده است.

به همین علت شما باید داده های تحلیلی را بررسی کرده و ببینید که چه تعداد از مشتریان برای دسترسی به کانال های بازاریابی‌ شما از جمله وبسایت ها، شبکه های اجتماعی و تبلیغات پولی از تبلت یا تلفن های همراه استفاده میکنند.

استراتژی کسب و کار

5.جستجوی صوتی را فراموش نکنید

با ظهور فناوری هایی مانند Siri (شرکت اپل) و Alexa (شرکت آمازون) باید راجع به نحوه استفاده افراد از این موتورهای جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی تحقیقات لازم را انجام دهید. آمارها نشان میدهد که در حدود %50 از جستجوهای آنلاین به شکل صوتی انجام شده است. این موضوع به شما نشان میدهد که ساختار محتوای ارگانیک و پولی شما باید به نحوی شکل بگیرد تا پاسخگوی چنین جستجوهایی نیز باشد.

6.از هدف گذاری مجدد استفاده کنید

مشتری های بالقوه همیشه به مشتریان واقعی شما تبدیل نمیشوند. اما با هدف گذاری مجدد میتوانید دوباره محتوای برند خود را به آنها ارائه کرده و آنها را دوباره با محصولات و خدمات خود آشنا کنید. از اطلاعات به دست آمده از کمپین های قبلی برای تبلیغ محتوا با پیام ها و پیشنهادات شخصی سازی شده برای جذب مشتریان بالقوه استفاده کنید. به این شکل شما میتوانید با نظارت بر عملکرد برند خود در کمپین هدف گذاری مجدد، میزان اثربخشی پیام برند را اندازه گیری کنید.

رهبری کسب و کار

جمع بندی

برند شما صدای شماست و اصلی ترین راه برای ارتباط با مشتریان است. عملکرد برند شما در تعیین میزان موفقیت کسب و کار و رسیدن به اهداف بالاتر نقش به سزایی دارد. در این متن، تعریف عملکرد برند و معیارهای اندازه گیری آن را بررسی کردیم و همچنین برای بهینه سازی عملکرد برند به شش نکته مهم اشاره کردیم که می‌توانند در موفقیت کسب و کارتان به شما کمک کنند.

منبع 1    منبع 2    منبع 3    منبع 4

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.