مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

نیچ مارکتینگ چیست ؟ استراتژی مهم برای کسب و کارهای کوچک

نیچ مارکتینگ

1 / 5. 1

نیچ مارکتینگ چیست ؟ آیا شما کسب و کار کوچکی را اداره می کنید؟ یا قصد راه اندازی آن را دارید؟ امروزه، با توجه به فراوانی کسب و کارها در صنایع و بازارهای مختلف، قصد قدم گذاشتن به هر عرصه ای شما را به رقبای قوی با سهم بازاری بزرگ روبه رو میکند. در شرایط این چنینی استراتژی ورود به بازار شما چگونه باید باشد؟

در پاسخ به این سوال، بسیاری از کارشناسان بازاریابی به شما نیچ مارکتینگ را توصیه می کنند. منظور از نیچ مارکتینگ مارکتینگ (Niche Marketing)، این است که به سراغ بخشی از بازار که اصطلاحا به آن گوشه دنج بازار هم می گویند بروید. بخشی که بزرگان صنعت مربوطه، به سراغ آن نرفته‌اند. در مواجهه با چنین توصیه ای، ممکن است چند سوال مهم در ذهن شما نقش ببندد؛

چرا کسب و کارهای قدرتمند، بخشی از بازار را رها کرده اند؟ چطور نیچِ بازار یا همان گوشه دنج بازار را تشخیص دهیم و نسبت به این نوع مارکتینگ اقدام کنیم؟سایت  مرکز بیزینس کوچینگ ایران در این مقاله، پاسخ های روشنی برای شما عزیزان ارائه کرده است، که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

تحلیل کسب و کار

چرا کسب و کارهای قدرتمند، بخشی از بازار را رها کرده اند؟

در پاسخ به علاقه مندان نیچ مارکتینگ ؛ علت می تواند یک یا چند مورد از دلایل زیر باشد:

  • ظرفیت این بخش از بازار، در مقایسه با فروش فعلی آن‌ها ناچیز به حساب می آید.
  • پوشش دهی به این نیچ، نیازهای ویژه‌‌ای دارد که برای کسب و کار های رهبر بازار ارزش کافی جهت صرف زمان، هزینه و انرژی را ندارد.
  • خوشبختانه، شرکت های رهبر یا بزرگ، ظرفیت های این بخش بازار را ندیده یا آن را نادیده گرفته اند.
  • با توجه به حجم فعالیت ها و پیچیدگی های کار، سازمانهای بزرگ، زمان کافی برای ارائه محصول یا خدمات برای این بخش را هنوز پیدا نکرده اند.

با توجه به دلایل نام برده، بخش های بکر بازار و تلاش برای تامین نیاز آن، فرصت خوبی برای کسب و کارهای کوچک محسوب می‌شود. حال با علم به موضوعات فوق به سراغ کسب دید عمیق تری نسبت به نیچ مارکتینگ می رویم.

سیستم سازی کسب و کار

نیچ مارکتینگ چیست و  چه ویژگی‌هایی دارد؟

نیچ مارکتینگنیچ  (niche) در بازاریابی یعنی بخشی از بازار را به کمک نیازسنجی یک قشر خاص به دست بیاورید. در این نوع مارکتینگ یک گروه و نیاز خاصی که دارد را تعیین و تنها در رفع آن بر میاییم.

به دو نمونه نیچ مارکت توجه کنید؛

  • فرض کنید، موسسه ای فقط به دانشجویان وام و تسهیلات میدهد.
  •  یا شرکت دیجیتال مارکتینکی که فقط به پزشکان و پیراپزشکان خدمات می دهد.

البته کوچک بودن بازار به تنهایی دلیل بر نیچ مارکتینگ محسوب نمی شود  باید ویژگی های دیگری را هم در نظر گرفت. مثلا:

اندازه بازار با سود حاصل از آن تناسب داشته باشد. به زبان ساده کار کردن در آن بیارزد!

در رابطه با رقبا در نیچ مربوطه؛ یا رقیبی وجود نداشته باشد، یا اگر وجود دارد، با اطمینان خود را دارای استراتژی های قوی تری بدانید.

گوی دنج بازاری که انتخاب می کنید، هرچند کوچک است اما جا برای رشد و پیشرفت داشته باشد.

در کنار بررسی حضور یا عدم حضور رقبا، مطمئن شوید که خود بازار را نیز سنجیده اید. چرا که گاها آن چه برای تامین نیاز بخش دنجی از بازار در نظر میگیرید، از طرف مشتریان حاضر در بازار ارزش خرید ندارد و یا اینکه توانایی لازم برای خرید را ندارند.

با همه ی این تفاسیر اگر بخش دنج مورد نظر در بازار،  به همراه همه ی ویژگی های لازم و نیاز آن را شناختیم و دست به عمل زدیم، چه مزیتی نصیب کسب و کار ما می شود؟

استراتژی کسب و کار

مزایای نیچ مارکتینگ چیست ؟

به کمک نیچ مارکتینگ یا به گفته بعضی نیش مارکتینگ، تبلیغات و بازاریابی برای کسب و کار هدفمندتر خواهد بود.از آنجایی که رقیب بالقوه ای ندارید، با سرعت بیشتری می توانید برند شوید. و همچنین دسترسی به مشتریان، باتوجه به کوچک بودن بخشی از بازار که در آن قرار دارند، آسان تر است.

نیچ مارکتینگ

دسترسی آسان به مشتریان می تواند سبب آسانی تحقیقات بازار شود؛ اینکه مشتریان شما، بیشتر درکدام رسانه اجتماعی حضور دارند، به چه محتوایی بیشتر علاقمند هستند،چه نوع تبلیغاتی بیشتر بر آن ها اثرگذار است؟ پاسخ همه ی این سوالات را می توان بسیار ساده تر از کسب و کار های بزرگ به دست آورد.

با توجه به نکته ی بالا، هزینه‌های تبلیغات و فروش نیز کمتر است.

به مثال زیر توجه کنید؛

شرکتی که در زمینه فروش لباس زنانه فعالیت می‌کند، باید طیف وسیعی از سلایق و انتظارات را پوشش دهد. حال این را با کسب و کار تولید لباس برای زنان باردار و زنانی که به تازگی زایمان کرده اند مقایسه کنید. قطعا این لباس ها چون مناسب اندام و سلایق زنان باردار و تازه زایمان کرده طراحی شده اند ، سریع تر موردتوجه آنان قرار میگیرند. اقدامات بازاریابی نیز برای این گروه کار بسیار ساده‌تری خواهد بود.

اگر در کسب و کار خود، قصد شروع نیچ مارکتینگ دارید، بخش بعدی این محتوا به شما کمک خواهد کرد.

رهبری کسب و کار

چگونه نیچ مارکتینگ را آغاز کنیم؟

برای شروع، ابتدا موضوع کار خود را انتخاب کنید. موضوع مورد نظر باید مورد علاقه تان باشد یا از نظر منفعت کاری، سودآوری مناسبی را داشته باشد. سپس برای موضوع مورد نظر هر تعداد که می توانید زیر شاخه بنویسید. هر زیر شاخه را نیز به زیر شاخه های دیگری ارتباط دهید. این کار را تا زمانی که دیگر نمی توان، زیر شاخه های بیشتری اضافه کرد، ادامه دهید. چرا که در این موقعیت می توان گفت به به بازار هدف یا نیچی که مدنظر بوده، دست یافته اید.برای کسب و کار های نوپا و کوچک در بازارهایی که رقبای قدری دارند، نیچ مارکتینگ یا انتخاب بخش دنج بازار، گزینه بهتری خواهد بود.بنابراین بهتر است با انتخابی هوشمندانه، بهترین بخش بازار، که مناسب شرایط و امکانات و منابع شما باشد را برای عرضه محصولات خود برگزینید. یعنی به جای اینکه به کسب و کاری کوچک در بازاری بزرگ و شلوغ تبدیل شوید، به کسب و کاری بزرگ در بازاری کوچک و خلوت از رقبا تبدیل شوید.

ما در این مقاله از سایت مرکز بیزینس کوچینگ ایران تلاش کردیم تا شما را با موضوع نیچ مارکتینگ آشنا کنیم امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.