مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

تست A/B چیست و چگونه می توان از این تست به بهترین نحو استفاده کرد؟

0 / 5. 0

تست A/B که به عنوان تست تقسیم نیز شناخته می شود، به یک فرآیند آزمایش تصادفی اشاره دارد که در آن دو یا چند نسخه از یک متغیر (صفحه وب، عنصر صفحه و غیره) به طور همزمان به بخش های مختلف بازدیدکنندگان وب سایت نشان داده می شود تا مشخص شود کدام نسخه حداکثر تأثیر را به جا می گذارد و معیارهای تجاری را هدایت می کند.

زمانی که بازاریاب ها از تکنیک های مختلف بازاریابی استفاده می کنند، نیاز دارند بدانند کدام تکنیک روی مخاطبان تاثیر بیشتری داشته و بیشترین کلیک ها روی چه مواردی انجام شده است. در چنین شرایطی تست A/B می تواند یک راهکار بی نظیر باشد. در کل بهتر است شما تصمیمات مربوط به تجارت خود را به کمک این تست بگیرید، نه صرفاً براساس احساسات خود.

ما در این مطلب از سایت ایران بیزینس کوچینگ تصمیم داریم به شما بگوییم تست A/B چیست و چطور به شما کمک می کند. همراه ما باشید!

تست A/B چیست و چگونه می توان از این تست به بهترین نحو استفاده کرد؟

تست A/B چیست؟

تست A/B که به عنوان تست تقسیم نیز شناخته می شود، یک آزمایش بازاریابی است که در آن شما مخاطبان خود را تقسیم بندی می کنید تا تعدادی از تغییرات یک کمپین را آزمایش کرده و متوجه شوید که کدام یک بهتر عمل می کند. به عبارت دیگر، می توانید نسخه A از یک محتوای بازاریابی را به نیمی از مخاطبان خود و نسخه B را به دیگری نشان دهید.

این تست برای تمام شرکت ها و سازمان ها بسیار مهم و ارزشمند است. زیرا چیزی که برای یک شرکت کار می کند ممکن است لزوماً برای شرکت دیگری کارساز نباشد و به کمک این تست می توان بهترین گزینه ها برای هر شرکت را پیدا کرد. اما اگر مراقب نباشید، این نوع آزمایش می تواند پیچیده باشد.

تست A/B چیست؟

چرا باید تست A/B را انجام دهید؟

حال که متوجه شدید تست A/B چیست، حتما می خواهید بدانید که چرا باید این تست را انجام دهید و انجام آن چه اهمیت و مزایایی برای کسب و کار شما دارد. در این بخش ما برخی از مزایای تست A/B را بررسی می کنیم که شما با اهمیت آن برای کسب و کار خود آشنا شوید. این مزایا عبارتند از:

  1. نقاط درد بازدیدکننده را حل کنید

بازدیدکنندگان برای رسیدن به هدف خاصی که در ذهن دارند به وب سایت شما می آیند. این هدف ممکن است برای درک بیشتر در مورد محصول یا خدمات شما، خرید یک محصول خاص، خواندن / یادگیری بیشتر در مورد یک موضوع و یا حتی یک گشت و گذار ساده باشد. در هر صورت امکان دارد بازدیدکنندگان در حین رسیدن به هدف خود با برخی مشکلات مشترک مواجه شوند. مثلا یافتن دکمه CTA مانند خرید اکنون، درخواست نسخه نمایشی و غیره سخت باشد. بدیهی است که ناتوانی در دستیابی به اهداف خود منجر به تجربه کاربری بد شده و در نهایت بر نرخ تبدیل شما تأثیر می گذارد.

به کمک آزمون A/B، شما می توانید از داده های جمع آوری شده از طریق ابزارهای تجزیه و تحلیل رفتار بازدیدکنندگان مانند Google Analytics و نظرسنجی های وب سایت برای حل مشکلات بازدیدکنندگان خود استفاده کنید.

  1. ROI بهتری را از ترافیک موجود دریافت کنید

همانطور که اکثر بهینه سازان متوجه شده اند، هزینه به دست آوردن ترافیک با کیفیت در وب سایت شما بسیار زیاد است. تست A/B به شما این امکان را می دهد تا از ترافیک موجود خود نهایت استفاده را ببرید و بدون نیاز به صرف هزینه اضافی برای کسب ترافیک جدید، تبدیل ها را افزایش دهید.

  1. نرخ پرش را کاهش دهید

یکی از مهمترین معیارهایی که برای ارزیابی عملکرد وب سایت شما باید ردیابی شود، نرخ پرش آن است. ممکن است دلایل زیادی در پس نرخ پرش بالای وب سایت شما وجود داشته باشد، مانند گزینه های زیاد برای انتخاب، عدم تطابق انتظارات، ناوبری گیج کننده، استفاده از اصطلاحات فنی بیش از حد و غیره.

از آنجایی که وب سایت های مختلف اهداف متفاوتی را ارائه می کنند و به بخش های مختلف مخاطبان پاسخ می دهند، هیچ راه حل یکسانی برای کاهش نرخ پرش وجود ندارد. اما با تست A/B، می توانید چندین گونه از یک عنصر از وب سایت خود را آزمایش کرده و بهترین نسخه ممکن را پیدا کنید. این نه تنها به شما کمک می کند تا مشکلات بازدیدکنندگان را پیدا کنید، بلکه به بهبود تجربه کلی بازدیدکنندگان وب سایت شما کمک کرده و باعث می شود زمان بیشتری را در سایت شما بگذرانند و حتی به مشتریان دائمی تبدیل شوند.

  1. طراحی مجدد وب سایت برای افزایش دستاوردهای تجاری آینده

شما می توانید با استفاده از داده های به دست آمده از این تست، وب سایت خود را مجددا طراحی کرده و تغییراتی در آن اعمال کنید. طراحی مجدد می تواند از یک متن CTA جزئی یا تغییر رنگ گرفته تا صفحات وب خاص باشد.

با نهایی شدن طرح، آزمایش را رها نکنید. همانطور که نسخه جدید منتشر می شود، سایر عناصر صفحه وب را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که جذاب ترین نسخه برای بازدیدکنندگان ارائه خواهد شد.

طراحی مجدد وب سایت برای افزایش دستاوردهای تجاری آینده

چگونه تست A/B انجام دهیم؟

تست A/B یک راهکار سیستماتیک برای یافتن اینکه چه چیزی در هر کمپین بازاریابی معین کار می کند و چه چیزی کار نمی کند ارائه می دهد. بیشاز آنجایی که جذب ترافیک دشوارتر و گران تر می شود، ارائه بهترین تجربه به کاربران خود برای وب سایت شما بسیار مهم است. این تست به آنها کمک می کند تا به اهداف خود برسند و به شما نیز این امکان را می دهد که از ترافیک موجود خود نهایت استفاده را برده و جریان درآمد را افزایش دهید.

اگر می خواهید بدانید مراحل انجام تست A/B چیست، ادامه مطلب را از دست ندهید.

مرحله 1: تحقیق:

قبل از ساختن یک طرح تست A/B، باید تحقیقات کاملی در مورد نحوه عملکرد وب سایت در حال حاضر انجام دهید. شما باید داده های مربوط به تعداد کاربرانی که وارد سایت می شوند، صفحاتی که بیشترین ترافیک را جذب می کنند، اهداف تبدیل صفحات مختلف و غیره را جمع آوری کنید. در این مرحله، ابزارهایی مانند Google Analytics، Omniture، Mixpanel و غیره به کمک شما می آیند.

مرحله 2: مشاهده و فرموله فرضیه:

با ثبت مشاهدات تحقیقاتی و ایجاد فرضیه های مبتنی بر داده با هدف افزایش تبدیل، به اهداف تجاری خود نزدیکتر شوید. بدون اینها، کمپین آزمایشی شما مانند یک قطب نما بدون جهت است. ابزارهای تحقیق کمی و کیفی فقط می توانند در جمع آوری داده های رفتار بازدیدکنندگان به شما کمک کنند. اکنون این وظیفه شماست که آن داده ها را تجزیه و تحلیل و معنا کنید.

بهترین راه برای استفاده از تک تک داده های جمع آوری شده، تجزیه و تحلیل آن ها، انجام مشاهدات دقیق روی آن ها، و سپس ترسیم وب سایت ها و بینش کاربران برای فرمول بندی فرضیه های مبتنی بر داده است. هنگامی که یک فرضیه آماده کردید، آن را با پارامترهای مختلفی مانند میزان اطمینان از پیروزی آن، تأثیر بر اهداف کلان، تنظیم آسان و غیره آزمایش کنید.

مرحله 3: تغییرات ایجاد کنید:

شما باید روی نسخه های آزمایشی A و B، بر اساس فرضیه های خود و داده هایی که در مراحل قبل به دست آوردید تغییراتی ایجاد کنید.

مرحله 4: تست را اجرا کنید

قبل از اینکه به این مرحله برسیم، باید بدانید شرایط زیادی وجود دارند که می توانند نتایج نهایی را تعیین کنند. به عنوان مثال یکی از این شرایط، زمان برگزاری کمپین آزمایشی است. شما باید مدت زمان آزمون را با در نظر گرفتن میانگین بازدیدکنندگان روزانه و ماهانه خود، نرخ تبدیل تخمینی موجود، حداقل بهبود در نرخ تبدیل مورد انتظار، تعداد تغییرات (از جمله کنترل)، درصد بازدیدکنندگان موجود در آزمون و غیره محاسبه کنید.

مرحله 5: نتایج را تجزیه و تحلیل کرده و تغییرات را اعمال کنید

با وجود اینکه این مرحله اخرین مرحله از آزمون A/B به شمار می رود، اما اهمیت زیادی دارد. پس از پایان آزمون، نتایج آزمون را با در نظر گرفتن معیارهایی مانند درصد افزایش، سطح اطمینان، تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر سایر معیارها و غیره تجزیه و تحلیل کنید. پس از در نظر گرفتن این اعداد، در صورت موفقیت آمیز بودن آزمون، تغییر برنده را اعمال نمایید. اگر آزمون بی نتیجه ماند، بینش هایی را از آن استخراج کرده و آن ها را در آزمون های بعدی خود استفاده کنید.

نتایج را تجزیه و تحلیل کرده و تغییرات را اعمال کنید

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم به شما بگوییم تست A/B چیست و چطور می توان از آن استفاده کرد. همچنین شما را با مزایای تست A/B آشنا کردیم. شما می توانید برای اهداف مختلفی مثل راضی نگه داشتن کاربران، بهبود تجربه کاربری، افزایش بازدید از سایت خود و… از این تست استفاده کنید.

اگر این مطالب برایتان مفید بود، آن را با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آن ها هم با این آزمون شگفت انگیز آشنا شوند!

منبع 1     منبع 2

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.