مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

سه قاعده مهم از نگاه یک بیزینس کوچ در مدیریت کسب‌وکار

0 / 5. 0

بیزینس کوچ یا مربی کسب‌وکار، فردی متخصص است که به مشتریانش در تعیین اهداف تجاری کمک می‌کند و آن‌ها را به نقطه‌ای می‌رساند که به قابلیت‌ها و همین‌طور پتانسیل‌هایشان برای پیشرفت اعتقاد و باور پیدا کنند. از نگاه یک بیزینس کوچ، نتایجی که عاید یک کسب‌وکار می‌شود، مستقیماً به چگونگی تصمیم‌گیری مدیریت کسب‌و‌کار و رهبران آن بستگی دارد؛ به عبارت دیگر، همه چیز به کیفیت انتخاب‌های ما مربوط می‌شود.

علی‌رغم اینکه هر کسب‌وکار، شرایط و ملاحظات خاص خودش را دارد، اما اصول و قواعد مشترکی وجود دارند که رعایت آن‌ها به همه کسب‌وکارها کمک می‌کند تا درآمد و متعاقباً سودآوری‌شان را افزایش دهند و ما در این مطلب قصد داریم سه قاعده طلایی را در این خصوص با شما مخاطبان گرامی در میان بگذاریم. قواعدی که هر بیزینس کوچ در یک یا چند جلسه‌ی اول کوچینگ با کارآفرینان بالقوه، حتماً به آن‌ها اشاره می‌کند. البته 12 قاعده برای کارمندان را در اینجا مطالعه نمایید.

1. میزان درآمدتان را بدانید

اغلب کارآفرینان، میزان درآمدشان را ردیابی نمی‌کنند و وقتی با این سؤال مواجه می‌شوند که “درآمدتان چقدر است”، معمولاً پاسخ یا ایده روشنی ندارند. این رویکرد درست و پایداری در مدیریت کسب‌و‌کار نیست. چرا؟! چون بخش مهمی از مدیریت کسب‌و‌کار، مستلزم آگاهی شما از اعداد و ارقام است. به همین دلیل، بسیار مهم است که علاوه بر ردیابی هزینه‌ها، بدانید که چقدر درآمد کسب می‌کنید؟ تنها در این صورت است که می‌توانید وضعیت سودآوری کسب‌وکار را ارزیابی کنید و به فراخور این وضعیت، انجام اقدامات مقتضی را در دستور کار قرار دهید.

مدیریت کسب‌و‌کار

2. درباره پولی که به جیب خودتان می‌رود، آگاهانه عمل کنید

شما باید برای درآمدی هم که نهایتاً به جیب خودتان می‌رود، برنامه و اهداف مشخصی داشته باشید. اغلب اوقات، صاحبان مشاغل بعد از پرداخت همه هزینه‌های کسب‌وکار، آنچه را از درآمد باقی مانده، برای خودشان برمی‌دارند. اما از دیدگاه یک بیزینس کوچ، این یک رویکرد غیرقابل‌پیش‌بینی و حتی غیرمنصفانه برای پرداخت حقوق به خودتان است. اهدافی که شما تعیین می‌کنید باید علاوه بر میزان فروش سالانه، نشان دهند که چه میزانی از درآمد کسب‌وکار به خودتان می‌رسد؟ به‌عنوان مثال، اگر می‌خواهید سالانه 150 میلیون تومان درآمد شخصی کسب کنید، باید کسب‌وکارتان را طوری مدیریت کنید که این هدف محقق شود. یعنی میزان فروشتان آن‌قدر زیاد باشد که در نهایت بتوانید چنین مبلغی را به‌عنوان حقوق، برای خودتان بردارید.

3. هزینه‌های کسب‌وکار را تحت پایش مستمر قرار دهید

وقتی هدف، کسب سود باشد، باید توازن و تعادل بهینه را بین هزینه و درآمد برقرار کرد. مخارج و هزینه‌های بی‌حساب‌وکتاب، سریع‌ترین راه و اصلی‌ترین علت اُفت حاشیه سود شماست. یادتان باشد که اغلب کارآفرینان، در ابتدای راه با محدودیت‌های مالی زیادی روبرو هستند. به همین دلیل، باید بدانید که ریال به ریال پولتان، صرف چه مواردی می‌شود؟ بهتر است برای اینکه در یک چارچوب مشخص باقی بمانید، برای خودتان یک خط بودجه ماهانه تعیین کنید. این خط بودجه شما را ملزم می‌کند که تحت هیچ شرایطی، هزینه‌هایتان از حد مشخصی فراتر نرود.

سخن آخر

امور مالی، مهم‌ترین جنبه مدیریت کسب‌و‌کار شما در ابتدای راه است و به همین دلیل این امور در جلسات بیزینس کوچینگ، جایگاه ویژه‌ای دارند. هدف از ارائه این مطلب، ذکر سه قاعده ساده و درعین‌حال حیاتی بود که یک بیزینس کوچ، یک یا چند نوبت از جلسات کوچینگ را به صحبت کردن درباره آن‌ها اختصاص می‌دهد. به عبارت دیگر، ما محتوای یک یا چند جلسه از بیزینس کوچینگ را در قالب یک گفتار مختصر و مفید، از مجموعه مرکز بیزینس کوچینگ ایران تقدیمتان کردیم که امیدواریم مقبول واقع شده باشد.

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.