مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

بازاریابی همه جانبه (Omnichannel Marketing) چیست؟

بازاریابی همه جانبه (Omnichannel Marketing) چیست؟

2 / 5. 1

بازاریابی همه جانبه یا همان Omnichannel Marketing به همکاری بخش های مختلف یک سازمان برای تعامل با مصرف کنندگان گفته میشود. این بخش ها یا کانال ها شامل کانال های فیزیکی از جمله فروشگاه ها یا کانال های دیجیتالی مانند وبسایت میشود. هدف استراتژی بازاریابی همه جانبه ایجاد یک تجربه کاربری راحت و بدون دغدغه برای مصرف کنندگان است. این نوع بازاریابی میتواند به مصرف کنندگان این فرصت را بدهد تا محصول مورد نظرشان را به صورت آنلاین و یا در فروشگاه ها پیدا و خریداری کنند. امروزه اکثر سازمان ها از جمله بخش های مراقبتی و بهداشتی، خرده فروشی، مالی و فناوری از استراتژی بازاریابی همه جانبه استفاده میکنند. در ادامه از این مقاله از سایت مرکز بیزینس کوچینگ ایران به فواید و نحوه پیاده سازی این نوع استراتژی بیشتر میپردازیم. با ما همراه باشید.

تحلیل کسب و کار

منظور از بازاریابی همه جانبه چیست و چه مزایایی دارد؟

برای این که مصرف کنندگان در خریدشان تجربه خوبی داشته باشند باید بخش های مختلف یک کسب و کار چه آنلاین و چه آفلاین با هم هماهنگ باشند و همکاری کنند. امروزه مصرف کنندگان میتوانند با برند‌ها از طریق راه های مختلفی از جمله شبکه های اجتماعی و تماس تلفنی در ارتباط باشند. بازاریابی همه جانبه کاملا مشتری محور است و با معرفی چند عنصر مهم، ارائه یک تجربه مثبت برای مشتریان را تضمین میکند. این عناصر عبارتند از:

  • یکپارچگی در فعالیت های متمایز یک برند
  • شخصی سازی طبق علایق خاص
  • محتوایی که حاصل تعاملات گذشته و فعلی خریدار است

هرچند پیاده سازی استراتژی بازاریابی همه جانبه کار ساده‌ای نیست اما وقتی به درستی انجام شود، مزایای زیادی به همراه خواهد داشت. امروزه مردم دائما از برند‌های مختلف ‌ایمیل و پیامک دریافت میکنند و به همین دلیل آن‌ها بیش از پیش برای انتخاب یک برند خاص حساسیت نشان میدهند. اینجاست که بازاریابی همه جانبه یک وجه تمایز برای برند ایجاد میکند و مزایای زیر را به همراه دارد:

  • بهبود تجربه کاربران: از آن جایی که بازاریابی همه جانبه روی تجربه انفرادی تمرکز دارد میتواند در بهبود تجربه کاربران تأثیر بسزایی داشته باشد. شرکت‌ها می‌توانند با تمرکز روی مشتریان خود به جای پلتفرم، فروش بیشتری داشته باشند.
  • هویت منسجم و متمایز برند: داشتن یک استراتژی یکپارچه در سراسر کانال ها به معنی ایجاد برندی متمایز است. نیاز‌ها و ارزش های اصلی مخاطبان باید اساس این وجه تمایز باشد. کسب و کار‌هایی که به تجربه کلی کاربران اهمیت میدهند، استراتژی های جامع تری خواهند داشت که در نهایت منجر به افزایش وفاداری مشتریان نسبت به برند و بازاریابی هدفمندتر میشود.
  • افزایش درآمد: بازاریابی همه جانبه باعث میشود تا مشتریان از راه ها و کانال های مختلف با برند در ارتباط باشند. کانال های ارتباطی متنوع و پشتیبانی کننده مشتری باعث میشود تا میزان درآمد برند بیشتر شود. همچنین میزان اطمینان و وفاداری مشتریان افزایش یافته و این احتمال وجود دارد که مشتری مجددا از آن برند خرید کند.
  • بهبود داده های ارجاعی: بازاریابی همه جانبه نه تنها باید به تجربه کاربران با برند بپردازد، بلکه به تجزیه و تحلیل داده های برند نیز کمک کند. ردیابی و بررسی تعاملات مشتریان با کانال های مختلف به برند‌ها کمک میکند تا درک بهتری از نحوه خرید مشتری، کمپین های تأثیرگذار و موقعیت زمانی و مکانی که مشتریان آن را ترجیح میدهند داشته باشند. از این داده ها میتوان برای ایجاد کمپین های هدفمندتر و بهینه سازی تبلیغات رسانه ای استفاده کرد.

سیستم سازی کسب و کار

توسعه یک استراتژی بازاریابی همه جانبه چگونه است؟

از آن جایی که کانال های بازاریابی به تدریج در حال افزایش هستند، مشتریان اندکی با مشکل مواجه شده اند و به نظرشان روند خرید محصول مورد نظر پیچیده شده است. در ادامه قصد داریم تا شش مرحله برای توسعه یک استراتژی بازاریابی همه جانبه را معرفی کنیم تا بتوانید مشتریان خود را راضی نگه دارید.

1.قبل از هر چیز به فکر مشتریان خود باشید

اولین مرحله در توسعه استراتژی بازاریابی همه جانبه، اولویت قرار دادن مصرف کنندگان است. به هر نقطه ارتباطی که یک خریدار احتمالی قبل از تبدیل شدن به مشتری شما با آن برخورد میکند توجه کنید. آیا این نقاط روی تجربه خرید او اثر مثبت میگذارند؟ اگر پاسخ این سؤال منفی است، باید از بخش های مختلف برای ایجاد تغییر کمک گرفت. همه بخش ها باید مصرف کنندگان را در اولویت قرار دهند و سعی کنند تا با همکاری یکدیگر تجربه خرید مشتری را بهبود ببخشند.

2.از داده های جمع آوری شده از مشتریان استفاده کنید

در عصری که مصرف کنندگان با گزینه های خرید زیادی روبرو هستند و در عین حال وقت کمی برای بررسی هر یک دارند، باید پیشنهادات مرتبط و شخصی سازی شده را ارائه دهید تا میزان تعامل آنها با برند شما بیشتر شود. اگر میبینید که کسب و کار شما فروش بالایی دارد، احتمالا داده های زیادی در اختیار دارید تا پیشنهادات شخصی سازی شده ارائه کنید. برای مثال، به جای ارسال کمپین های ‌ایمیلی میتوانید تبلیغاتی را به مشتریان خود بفرستید که به نحوی مرتبط با خرید قبلی آنها باشد.

رهبری کسب و کار

3.تقسیم بندی مشتریان و شخصی سازی

استراتژی های بازاریابی همه جانبه موفق کاملا به شخصی سازی یک به یک وابسته هستند. پیام های شخصی سازی شده باعث میشود تا حس با ارزش بودن به مشتریان القا شود و نسبت به برند وفادارتر بمانند. شخصی سازی درست با پروفایل سازی جامع مشتری و تقسیم بندی هوشمند آغاز میشود. قبل از ایجاد کمپین های بازاریابی شخصی سازی شده باید مشتریان خود را بر اساس داده هایی که مرتبط با اهداف شما هستند تقسیم بندی کنید. برخی از این داده ها شامل خرید قبلی، میانگین ارزش سفارش انجام شده و میزان وفاداری میشود. از این طریق شما درک بهتری از مشتریان خود خواهید داشت که میتوانید طبق آن محتوای شخصی سازی شده ایجاد کنید و به بهبود تجربه آنها در خرید کمک کنید.

4.در همه راه های ارتباطی دائما اطلاع رسانی کنید

تعامل با مشتریان از طریق کانال های متعدد به محبوبیت بیشتر برند کمک میکند پس پیام هایی که به مشتریان ارسال میشوند باید یکپارچه و دائمی باشند. در غیر این صورت، میزان محبوبیت برند با تهدید مواجه خواهد شد.

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

5.استفاده از ابزار‌های بازاریابی مناسب

بعد از شناسایی مشتریان خود، باید ابزار‌ها و راه حل هایی را برای برقراری ارتباط با آنها انتخاب کنید. چنین انتخابی که بتواند با سطح فناوری قابل دسترس برای شما منطبق باشد شاید آسان نباشد، با این حال بعضی از راه حل های پیشنهادی در زیر آورده شده‌اند:

  • نرم‌ افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  • پلتفرم تعامل یکپارچه با مشتری
  • ابزار اتوماسیون بازاریابی
  • مدیریت رسانه های اجتماعی
  • ابزار مخصوص تجزیه و تحلیل داده

6.ارزیابی میزان موفقیت

ارزیابی درآمد کلی، تعداد مشتریان فعال، میانگین ارزش سفارش و مواردی از این قبیل، میزان موفقیت استراتژی بازاریابی همه جانبه را مشخص و به بهینه سازی کمپین ها کمک میکند.

استراتژی کسب و کار

جمع‌ بندی

با استفاده از روش بازاریابی همه جانبه امکان بهبود تجربه مشتریان وجود دارد. با این استراتژی‌ نه تنها میتوان تعامل مشتریان را راحت و یکپارچه کرد، بلکه میتوان وفاداری آن‌ها نسبت به برند، میزان فروش و محبوبیت برند را افزایش داد. به بازاریابان توصیه میشود که به بازاریابی همه جانبه روی بیاورند تا مشتریان بیشتری جذب و سود بیشتری کسب کنند.

منبع 1     منبع 2 

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.