مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

انگیزه کارکنان چگونه افزایش می یابد ؟ راه های انگیزه دهی کارکنان!

انگیزه کارکنان چگونه افزایش می یابد ؟ راه های انگیزه دهی کارکنان!

0 / 5. 0

چگونه روحیه و انگیزه کارکنان را تقویت می کنید؟ عوامل موثر بر انگیزه کارکنان چیست؟ انگیزه دادن به کارکنان به چیزی بیشتر از پول نیاز دارد. مردم می خواهند احساس ارزشمندی داشته باشند، آن ها بخشی از تیم هستند و برای شرکت مهم اند، این مطلب از بلاگ ایران بیزینس کوچینگ به این موضوع می پردازد که چگونه کارکنان خود را وادار کنید تا منتظر باشند یک روز کاری دیگر شروع شود و آن‌ ها به سرکار بیایند؟ چطور باید انگیزه کارکنان را به حدی برسانید که بتوانند تمام صبح‌ ها به این فکر کنند که امروز چه اتفاقات جذاب دیگری ممکن است برای آن ها رخ دهد. پس با ما در مرکز بیزینس کوچینگ ایران همراه باشید.

فهرست مطالب

  1. انگیزه دهی به کارکنان
  2. انواع انگیزه در کارکنان
  3. راه‌ کارهای ایجاد انگیزه در تیم
  4. جمع بندی

انگیزه‌ دهی به کارکنان

تکنیک های انگیزش کارکنان برای موفقیت یک شرکت ضروری است. وقتی بدانید چگونه به کارکنان انگیزه دهید، بهترین نتیجه را از آن ها خواهید گرفت. کارکنان با انگیزه بیشتر کار خواهند کرد و خود را وقف ماموریت شرکت خواهند کرد. کارگران شاد مولدتر هستند و احتمال بیشتری برای ماندن در شرکت برای آن ها وجود دارد تا اینکه به دنبال شغل دیگری در جای دیگری بگردند. مهم نیست که کسب و کار شما چیست، انگیزه کارکنان در بخش خصوصی و بخش دولتی به اندازه یکدیگر مهم هستند.

این وضعیت را در نظر بگیرید: نیروهایی که یک سال پیش استخدام کردید دیگر با انگیزه به نظر نمی رسند. آن ها حداقل کار را انجام می دهند، ایده های جدیدی ارائه نمی کنند، تعاملی ندارند و به نظر می رسد که می خواهند جای دیگری باشند. چگونه روحیه و انگیزه آن ها را بهبود می دهید؟

رهبری کسب و کار

انواع انگیزه در کارکنان

به طور کلی دو نوع انگیزه برای کارکنان وجود دارد، درونی و بیرونی، در حالت درونی مواردی چون رضایت شغلی، خود شکوفایی و… مد نظر کارکنان است و در حالت بیرونی پاداش، حقوق مازاد، هدایا و… مد نظر خواهد بود. این نقش کارفرما است که انگیزه کارکنان را تسهیل کند و بفهمد که برای ایجاد انگیزه در کارکنان به چه چیزی نیاز دارند. راه های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد تا شرکت شما تبدیل به شرکتی شود که همه بخواهند برای آن کار کنند. خیلی پیچیده نیست برخی موارد مانند اطمینان از کارکرد مؤثر تجهیزات و سیستم هایی مانند اینترنت، اجرای نظرسنجی مشارکت کارکنان، یا خرید ناهار برای تیم یک بار در ماه می‌تواند انگیزه بالایی را در تیم ایجاد کند.

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

راه‌ کارهای ایجاد انگیزه در تیم

در ادامه برخی از راه کارهای ایجاد انگیزه در تیم را معرفی کرده ایم. البته راهکارهای ایجاد انگیزه در تیم به همین موارد محدود نمی شوند و شما می‌ توانید راه های دیگر را نیز بررسی و اجرا کنید. اگر راه کاری مد نظر دارید یا آن را اجرا کرده اید و نتیجه مناسبی از آن گرفته اید می توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات درج کنید.

1.فرهنگ سازمانی و تیمی را بهبود دهید:

فرهنگ سازمانی و تیمی یکی از موثرترین عوامل ایجاد انگیزه در اعضای کسب‌وکار است. بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند که در محیط‌هایی با فرهنگ سازمانی مناسب کار کنند. اگر برای این افراد فضای فرهنگ سازمانی و تیمی مناسبی تعریف شده باشد به احتمال زیاد انگیزه بسیار بالایی برای همکاری در تیم خواهند داشت. ارزش فرهنگ سازمان زمانی نمایان می شود که همه افراد در تیم از یک ارزش انسانی برابر سود ببرند. هر فرد ممکن است از نظر سازمانی مقام مشخصی داشته باشد اما اینکه از نظر فرهنگی همه با هم یکسان باشند می تواند ارزشمندی انسانی تیم و سازمان را بالا ببرد.

تحلیل کسب و کار

2.محیط کاری مدرن ایجاد کنید:

اگرچه خیلی از افراد معتقدند که همه چیز در ظواهر خلاصه نمی شود اما مسئله محیط کاری مدرن همیشه برای بسیاری از کارکنان جذاب بوده و انگیزه آن ها را برای کار افزایش می دهد. محیط هایی مانند شرکت های مدرن حوزه فناوری اطلاعات چون اپل، ماکروسافت و گوگل به سمت مدرن شدن حرکت کرده اند. ایجاد محیط های کاری مدرن کمک می کند تا کارکنان سازمان حس کنند مدت زمان زیادی را که صرف کار می کنند در محیطی هستند که به دلیل مدرن بودن حس و انگیزه خوبی را برای آن ها ایجاد می کند. فضای مناسب از نظر رنگ و نور و هوا، محیط مناسب برای غذا خوردن و استراحت کردن، فضای مناسب برای برگزاری جلسات و… می‌ تواند گزینه هایی باشد که شما برای مدرن کردن سازمان خود به آن ها توجه داشته باشید. همچنین بد نیست در صورتی که قصد مدرن کردن سازمان خود را دارید از کارکنان خود نظرسنجی کنید.

3.نوآوری و خلاقیت را تشویق کنید:

بسیاری از ایده‌ های ناب و خلاقانه سازمان ها توسط افراد همان سازمان بیان شده اند. سعی کنید در کسب و کار خود به افراد سازمان اجازه دهید تا ایده های خود را بیان کنند. اگر ایده ای نوآورانه و خلاقانه بود از آن حمایت کنید و افراد را تشویق کنید. این مسئله می تواند انگیزه کارکنان شما را بسیار بالا ببرد. برای اینکه نوآوری و خلاقیت افراد را تشویق کنید سعی کنید برای ایده های خلاقانه و نوآورانه جایزه در نظر بگیرید. حس رقابت ایجاد کنید و به این ترتیب انگیزه کارکنان خود را برای ارائه ایده های نوآورانه و خلاقانه بیشتر خواهید کرد.

4.سپاسگزاری کنید:

به راحتی می توان تشکر کرد. با بیان کلماتی ساده مثل ممنون که این کار را انجام دادید، از اینکه به موقع در محل کار حاضر می شوید سپاسگزارم، از اینکه در خارج از وقت اداری مشکلات را برطرف کردید کمال تشکر را دارم و یا کلمات و عبارات مشابه می توانید در افراد سازمان خود ایجاد انگیزه کنید. راه های ساده ای برای سپاسگزاری وجود دارد به عنوان مثال شما می توانید در ازای کارهای مهمی که افراد کسب و کار انجام داده اند برای آن ها هدیه ای تهیه کنید یا اینکه آن ها را به سفر بفرستید و یا در جمع از آن ها تشکر کنید.

5.از کارکنان بازخورد بخواهید:

خواستن بازخورد از کارکنان سازمان می تواند برای آن ها ایجاد انگیزه کند. شاید سوال بپرسید که چرا آن ها انگیزه می گیرند؟ پاسخ ساده است، زمانی که شما از کارکنان خود بازخورد می خواهید یعنی نظر آن ها برای شما اهمیت دارد. در این حالت آن ها حس خوبی را دریافت خواهند کرد. همچنین بازخوردها می تواند در بهبود روندها و فرایندهای سازمان نیز گره گشا باشد.

6.هر کارمند به نحوی انگیزه می گیرد:

باید کشف کنید که هر کارمند چگونه انگیزه می گیرد. این مسئله بسیار مهم است چرا که ممکن است یک نسخه برای دیگری کار نکند. به عنوان مثال ممکن است افرادی در سازمان شما باشند که با خرید یک کتاب برایشان بسیار انگیزه پیدا کنند ولی دادن این هدیه به برخی دیگر از افراد همان سازمان ممکن است به هیچ عنوان برای آن افراد جذاب نباشد. باید بررسی کنید که هر فرد از اعضای سازمان شما به چه شکل و نحوی انگیزه می گیرد و سعی کنید برای هر فرد یک برنامه جداگانه داشته باشید.

سیستم سازی کسب و کار

7.یک تعادل آسان بین کار و زندگی ایجاد کنید:

یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد انگیزه برای افراد و کارکنان یک سازمان، ایجاد تعادل بین کار و زندگی آن هاست. اگر افراد فکر کنند که برای سازمان فقط کارکرد آن ها مهم است به احتمال بسیار بالا کار برایشان کسل کننده خواهد بود. در واقع افراد دوست دارند که برای زندگی شخصی‌ شان احترام قائل شوید و در نظر بگیرید که آن ها به جز کار نیاز به گذراندن زمان برای زندگی شخصی خود نیز دارند. برای ایجاد این حس می توانید زمان های خاصی را در نظر بگیرید که افراد بتوانند با خانواده در جمع افراد سازمان حضور داشته باشند، در خارج از ساعات اداری سعی کنید کمتر مزاحم افراد سازمان شوید و در صورت نیاز فوری به کمک آن ها با بیان عبارت های ساده مانند اینکه شرمنده که در خارج از ساعات اداری مزاح می شوم می توانید حس احترام گذاشتن به زمان شخصی افراد را القا کنید.

استراتژی کسب و کار

جمع‌ بندی

بسیاری از سازمان ها بدون توجه به اینکه افراد در سازمان حس و حال خوبی دارند و انگیزه آن ها برای ادامه همکاری بالا هست یا نه، به مسیر خود ادامه می دهند. باید گفت این سازمان ها محکوم به شکست هستند چرا که احتمال خروج کارکنان در این گونه سازمان ها بسیار بالاست. اما بسیاری دیگر به دنبال ایجاد انگیزه در کارکنان خود هستند. در واقع اگر بتوانید در کارکنان انگیزه ایجاد کنید احتمال موفقیت شما بسیار بالا خواهد بود. در این مطلب سعی کردیم راهکارهایی را در زمینه ایجاد انگیزه در کارکنان شرکت بیان کنیم. اگر شما هم نیاز به مشاوره در این زمینه دارید می توانید با کارشناسان سایت ایران بیزینس کوچینگ در تماس باشید. ما در سریع ترین زمان ممکن با شما ارتباط خواهیم گرفت.در صورت تمایل میتوانید در دوره بیزینس کوچینگ برای بهبود وضعیت کسب و کار خود شرکت کنید

منابع

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.