مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

چگونه بیزنس کوچینگ خود را راه‌اندازی کنیم

4 / 5. 3

آیا مهارت و تخصصی دارید که علاقه‌مند هستید تا آن را با دیگران به اشتراک بگذارید؟ اگرچه فهمیدن این‌که چه مهارتی داریم که دیگران می‌توانند از آن بهره ببرند کمی سخت است اما جالب است که بدانید همه ما حداقل یک مهارت داریم که می‌توانیم آن را به دیگران آموزش دهیم. درست وقتی‌که این مهارت را پیدا کنید، متوجه می‌شوید که پتانسیل آن را دارید که یک بیزینس کوچینگ پرسود را راه‌‌اندازی کنید. به عنوان یک بیزینس کوچ کار بلد شما تخصص خود را برای ارتقاء و پیشرفت مشتریان خود، در یک زمینه خاص استفاده می‌کنید. ممکن است تا به این لحظه با بیزینس کوچینگ برای حوزه‌های خاص آشنا شده باشید، اما ما اینجاییم تا به شما بگوییم با هر تخصصی که دارید می‌توانید بیزنس کوچینگ خود را راه‌اندازی کنید. اگر می‌خواهید همین حالا ایده درستی از راه‌اندازی این حرفه داشته باشید با ما در ادامه این مقاله همراه شوید چراکه قصد داریم نحوه شروع این کار را از زوایای مختلف باهم بررسی کنیم.

چرا باید بیزینس کوچینگ خود را راه‌اندازی کنید؟

اول از همه باید بدانید که هر فردی دلیل مختص به خود را برای راه‌اندازی بیزینس کوچینگش دارد. برخی به عنوان یک شغل دوم به آن نگاه می‌کنند و این در حالی است که بیشتر افراد می‌خواهند از کار عادی خود استعفا داده و به یک کارآفرین تبدیل شوند. مردم به دلایل مختلفی تمایل به آغاز حرفه بیزینس کوچینگ دارند که در ادامه سه مورد اصلی آن باهم بررسی می‌کنیم. اگر شما هم به همین سه دلیل علاقه‌مند به شروع بیزینس کوچینگ هستید، پس وقت آن رسیده تا در این راه قدم بگذارید!

1- انعطاف‌پذیری کاری برای شما بسیار حائز اهمیت است

اگر علاقه‌ای به کار کردن در ساعات کاری از قبل تعیین شده ندارید. اگر دوست دارید ساعت کاریتان با توجه به خواست خودتان تنظیم شود. اگر می‌خواهید زمان کافی برای دنبال کردن سایر علایقتان داشته باشید و در نهایت اگر دوست دارید مشتریانی که با آن‌ها همکاری می‌کنید را خودتان انتخاب کنید پس بیزینس کوچینگ می‌تواند انتخاب بسیار خوبی برایتان باشد.

انعطاف پذیری زمان در کوچینگکار به عنوان یک بیزینس کوچ قطعاً چالش‌های خاص خودش را به همراه خواهد داشت اما در کنار سخت‌هایش مزایایی نیز به همراه دارد که از جمله این مزایا می‌توان به انعطاف‌پذیری ساعات کاری اشاره کرد. شما به راحتی می‌توانید ساعات کاری، مشتری‌ها و همچنین روزهای کاری خود را از پیش تعیین کنید. داشتن این ویژگی باعث می‌شود تا شما بتوانید به راحتی وقت اضافی برای دنبال کردن سایر علایقتان داشته باشید. در این میان افرادی نیز وجود دارند که به قدری به کارشان به عنوان یک بیزینس کوچ علاقه‌مند می‌شوند که حتی بیشتر از 8 ساعت در طول روز کار می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود تا در نهایت به عنوان یک بیزینس کوچ کنترل تمامی جوانب امور کاریشان را بر عهده بگیرند.

2- درآمد بیشتر از طریق بیزینس کوچینگ

داشتن درآمد بیشتر در دنیای کاری این روزها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده است. راه‌اندازی بیزینس کوچینگ مختص به خودتان به شما پتانسیل درآمدزایی به صورت نامحدود را می‌دهد. اگر به اندازه‌ کافی برای کسب و کارتان به عنوان یک بیزینس کوچ انرژی و زمان بگذارید بی‌شک می‌توانید در این حوزه به درآمدهای بالایی دست پیدا کرده و به عنوان یک کارآفرین به سایر افراد در زمینه ارتقاء و پیشرفت کاری کمک کنید.

درامد کوچینگاگر سایر افراد از طریق بیزینس کوچینگ توانسته‌اند به درآمدهای کلان دست پیدا کنند، چرا شما پله‌های ترقی را از این طریق طی نکنید؟

3- شما دوست دارید به دیگران کمک کنید

در نهایت اگر میل به کمک کردن به سایر افراد برای پشت سر گذاشتن چالش‌‎ها و موانع کاری و هل دادن آن‌ها به سمت موفقیت در شما وجود دارد، پس قطعاً می‌توانید به یک بیزینس کوچ موفق و قابل اعتماد تبدیل شوید. باید بدانید که کار کردن به عنوان یک بیزینس کوچ در زندگی سایر افراد تأثیر به سزایی خواهید داشت اما سؤال اصلی این است که آیا دوست دارید به عنوان نقش بیزینس کوچ سهم مهمی در ایجاد تغییرات مثبت در زندگی دیگران داشته باشید؟ اگر پاسخ شما به این سؤال مثبت است پس پتانسیل فعالیت به عنوان یک بیزینس کوچ خوب در شما وجود دارد. شما به عنوان یک کوچ خوب باید دانش و تجربیات خود را با سایر افراد به اشتراک بگذارید و درزمینهٔ حل مشکلات و چالش‌های پیش رو همراه آن‌ها باشید. آیا برای قبول مسئولیت و انجام این کارها خودتان را آماده می‌بینید؟

مزایا و معایب کاری شما به عنوان یک بیزینس کوچ

درست مثل هر کار دیگری، شروع کار به عنوان یک بیزینس کوچ هم با مزایا و معایبی همراه خواهد بود. اگر به فکر بیزینس کوچینگ هستید پس باید با زوایای تلخ و شیرین آن هم آشنا شوید. قبل از این‌که اسمی برای بیزنس جدید خود انتخاب کنید بهتر است تا کمی عمیق‌تر به حوزه کاری نگاه کنید تا مزایا و معایب آن را واقع‎‌بینانه و بدون جبهه‌گیری بتوان مورد بررسی قرار داد. قبل از هرگونه اقدامی بیایید با جوانب منفی و مثبت بیزینس کوچینگ هم آشنا شویم

مزایا

  • با سرمایه کم می‌توانید بیزنس خود را شروع کنید

به راحتی می‌توانید کسب و کارتان را به عنوان یک بیزینس کوچ با سرمایه بسیار کم شروع کنید. فعالیت شما با داشتن یک وب سایت ساده، اکانت اینستاگرامی یا حتی صفحه فیس بوک نیز آغاز می‌شود؛ با این حال باید بدانید که در ابتدا ممکن است درآمدتان از این طریق کم و محدود باشد اما با گسترش و پیشرفت کسب و کار شما به عنوان یک بیزینس کوچ درآمدتان هم بیشتر خواهد شد و با داشتن تجربه‌های موفق‌ در این زمینه به طبع جذب مشتری بیشتری خواهید داشت.

  • موانع کاری کم برای ورود به دنیای بیزنس کوچینگ

اگر می‌خواهید به عنوان یک بیزینس کوچ شروع به فعالیت کنید، به تنها چیزی که احتیاج دارید مهارت آموزش به دیگران و انتقال تجربیات است. برخی از افراد تمایل به دریافت گواهینامه و مدارک مختلف درزمینهٔ بیزنس کوچینگ دارند اما باید توجه داشته باشید که این مورد برای افرادی که تازه به این عرصه ورود می‌کنند الزامی نخواهد بود. جالب است بدانید برخی از بیزینس کوچ‌های موفق و مطرح در زمینه بین‌المللی به هیچ عنوان تحصیلات رسمی و گواهینامه ندارند.

  • فرصت‌های کاری زیاد در بیزنس کوچینگ

تمرکز اصلی شما به عنوان یک بیزینس کوچ در گروه‌های خصوصی و یا به صورت کوچ فردی خواهد بود. نکته مهم اینجاست که این راه، تنها روش کسب درآمد از طریق بیزنس کوچینگ نیست! بیزینس کوچینگ زمینه‌های درآمدزایی متنوع و گوناگونی دارد که به شما این امکان را می‌دهد که منبع درآمد بیشتری داشته باشید. یک بیزینس کوچ می‌تواند از طریق نوشتن کتاب، فروش محصولات خود به دیگران و سخنرانی‌های خود درآمد کسب کند که به طبع با محبوبیت بیشتر و پیشرفت بیزینس کوچینگ موقعیت‌های پیش رویتان بیشتر هم خواهد شد. همچنین باید بدانید که شاخه‌های مختلفی درزمینهٔ بیزینس کوچینگ وجود دارد که اگر قصد شروع فعالیت در این حوزه را دارید، بهتر است با آن‌ها آشنا شوید.

  • شما فرصت این را دارید که کار مورد علاقه‌تان را انجام دهید

با آغاز فعالیت بیزنس کوچینگ شما در حوزه مورد دلخواهتان شروع به فعالیت خواهید کرد که این فرصت برای هر فردی درزمینهٔ کاری پیش نمی‌آید. چه چیزی از این بهتر؟!

معایب

  • کار فردی

در ابتدا، درست وقتی که تصمیم به شروع کار به عنوان یک بیزنس کوچ می‌گیرید بیشتر وقت را به صورت تکی فعالیت خواهید کرد. افرادی که کسب و کار بیزنس کوچینگ خود را راه‌اندازی می‌کنند در ابتدا رئیس و یا همکاری ندارند که از راهنمایی‌هایش استفاده کنند که همین موضوع باعث می‌شود تا در آغاز کار احساس تنهایی و سردرگمی داشته باشید.

  • درآمد غیرقابل پیش‌بینی

به عنوان یک بیزنس کوچ، هنگامی که وارد بازار کار می‌شوید درآمد مشخص و یا ثابتی نخواهید داشت و این موضوع تنها به افراد مبتدی منتهی نشده و در مورد کوچ‌های حرفه‌ای نیز صدق می‌کند. برخی از ماه‌ها ممکن است ده مشتری به صورت هم‌زمان داشته باشید این در حالی است که ماه بعدی احتمال دارد که تنها دو مشتری داشته باشید. درآمد نوسانی می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد؛ به همین دلیل هم داشتن یک برنامه‌ریزی درست مالی به عنوان یک بیزنس کوچ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

  • شما بازاریاب خودتان هستید

اگر شخصیت خجالتی دارید و نمی‌توانید کسب و کار خودتان در شبکه‌های مجازی تبلیغ کنید، بهتر است روی این مهارت‌ کمی کار کنید. یک بیزنس کوچ موفق کسی است که بتواند کسب و کار خود را به بازار معرفی کرده و محصولاتش را به فروش برساند. حتی اگر دوست داشته باشید در شاخه‌های دیگر بیزنس کوچینگ فعالیت کنید، خواه و ناخواه مارکتینگ بخش جدانشدنی از این کار است که اگر در آن عملکرد خوبی از خود نشان دهید، درزمینهٔ مطرح شدن و پیشرفت کاری شما تأثیر به سزایی خواهد داشت.

  • گرفتن گواهینامه و یا مدرک درزمینهٔ بیزنس کوچینگ پرهزینه خواهد بود

همان‌طور که گفتیم، برای شروع کار درزمینهٔ بیزنس کوچینگ نیاز به داشتن مدرک و یا تحصیلات در این زمینه ندارید؛ بسیار از بیزنس کوچ‌های موفق هم بدون داشتن این مدارک اقدام به فعالیت در این زمینه کردند. با این حال باید بدانید که داشتن گواهینامه و مدرک در این حوزه تأییدی بر مهارت‌های شما بوده و باعث می‌شود تا مشتریان با خیال راحت در حوزه کوچینگ کسب و کارشان به شما اعتماد کنند. اگر به گرفتن مدرک و یا گواهینامه علاقه دارید، باید بدانید که برایتان هزینه در پی خواهد داشت. در دوره‌های مورد تائید ICF (فدراسیون بین‌المللی کوچینگ) شرکت کنید تا سرمایه‌گذاری شما به هدر نرود و مدرک شما در هر نقطه‌ای از دنیا معتبر باشد.

  • زمان‌بر بودن

توسعه و رشد هر بیزنسی با زمان محقق می‌شود و بیزنس کوچینگ نیز از این قاعده مستثنا نیست. سرمایه شما نظرات مشتریانتان هستند که باعث می‌شود تا افراد جدید به کار شما اعتماد کرده و روی کارتان سرمایه‌گذاری کنند. در مسیر پیشرفت کار به عنوان یک بیزنس کوچ قبل از هرچیزی به صبر و پس‌انداز احتیاج دارید تا کسب و کار شما به ثمر برسد.

روش‌های بیزنس کوچینگ

بیزنس کوچینگ به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. حالا که تصمیم گرفته‌اید در این مسیر گام بردارید باید در مورد نحوه کوچینگ به مشتریانتان هم تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام دهید. در ادامه به معرفی برخی از روش‌های بیزنس کوچینگ می‌پردازیم:

  • جلسات رو در رو

یکی از روش‌های اصلی بیزنس کوچینگ برقراری جلسات رو در رو با مشتری بوده که در این حالت شما روی یک مشتری و خواسته‌های او متمرکز خواهید شد. این جلسات می‌تواند به صورت تلفنی، ویدیو کنفرانس و یا به صورت حضوری برگزار شود و معمولاً روی مشکلات و نیازهای مشخصی تمرکز خواهد داشت.

  • جلسات گروهی

اگر به عنوان یک بیزنس کوچ می‌خواهید بیش از یک نفر را مورد خطاب قرار دهید به شما جلسات گروهی را پیشنهاد می‌کنیم. در این حالت شما با مخاطبین خود به صورت هم‌زمان ارتباط برقرار کرده و طی یک جلسه مشکلات و نگرانی‌های آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهید. این جلسات به بیزنس کوچ این امکان را می‌دهد تا با چندین مشتری به صورت هم‌زمان ارتباط برقرار کند و موارد مشابهی که همه افراد با آن رو به رو هستند را بررسی کند.

  • کلاس‌های آنلاین

یکی دیگر از روش‌های بیزنس کوچینگ برقراری کلاس‌های آنلاین است. در این روش به جای این‌که شما با مخاطبین خود به صورت مستقیم ارتباط برقرار کنید ویدیوهای از پیش ضبط شده را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهید. در این روش مشتریان شما هر زمان که بخواهند می‌توانند ویدیوهای ضبط شده را بررسی کنند.

  • پادکست

بیزینس کوچینگپادکست، یکی از روش‌های جدید برای بیزنس کوچینگ است که به شما این امکان را می‌دهد تا با مخاطبین بیشتری ارتباط برقرار کنید. شما می‌توانید طبق برنامه‌ریزی خود به صورت زنده با مشتریان در ارتباط بوده و به سؤالات آن‌ها پاسخ دهید و یا در مورد یک موضوع خاص که غالب مخاطبین با آن مواجه شده‌اند، به بحث و گفتگو بپردازید. توجه داشته باشید که از این طریق شما به صورت مستقیم درآمدزایی نخواهید داشت اما به شهرت و توسعه دادن کسب و کارتان کمک زیادی خواهد کرد چراکه هر فردی که شما را برای بیزنس کوچینگ موجه بداند برای استفاده از خدمات بیزنس کوچینگ به شما مراجعه خواهد کرد.

برای شروع بیزنس کوچینگ خود به چه چیزهایی نیاز دارید؟

اگر می‌خواهید در اسرع وقت کسب و کار بیزنس کوچینگ خود را راه‌اندازی کنید، چند مورد وجود دارد که از همان ابتدا حتماً به آن‌ها احتیاج خواهید داشت. از جمله این موارد:

  • ابزارهای فنی برای راه‌اندازی بیزنس کوچینگ

یکی از مهم‌ترین اجزا ساخت برند شخصی، داشتن وب‌سایت و یا بلاگ مختص به آن است. وقتی به صورت رسمی شروع به کار درزمینهٔ بیزنس کوچینگ کرده‌اید باید حتماً وب‌سایت حرفه داشته باشید. از جمله سایر موارد مورد نیاز در این زمینه داشتن اینترنت سرعت بالا، نرم‌افزار ویدیو کنفرانس و برنامه‌ریزی برای داشتن قرارهای منظم خواهد بود.

  • برنامه‌ریزی درزمینهٔ بازاریابی

اولین سؤالی که در این مورد باید از خودتان بپرسید این است که مشتری‌ها چطور می‌توانند شما را پیدا کنند؟ پاسخ به این سؤال به مهارت بازاریابی و برنامه‌ریزی برای آن برمی‌گردد. حتماً توجه داشته باشید که در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم را اعمال کنید تا در جذب مشتری موثر باشد. این روزها تبلیغات درزمینهٔ جذب مشتری در شبکه‌های مجازی بازدهی بالایی دارد، پس در برنامه‌ریزی‌های خود حتماً این مورد را در نظر بگیرید.

  • گواهینامه و مدرک

همان‌طور که در اواسط این مقاله گفتیم، داشتن گواهینامه الزامی نیست اما وجود آن قطعاً می‌تواند نکته مثبت و پررنگی درزمینهٔ اعتمادسازی و جذب مشتری ایفا کند. این مورد به تنهایی مزایای زیادی برای بیزنس کوچینگ شما خواهد داشت چراکه عده زیادی از مشتریان به داشتن گواهینامه و مدرک رسمی اهمیت زیادی می‌دهند؛ به ویژه اگر درزمینهٔ بیزنس کوچینگ تازه‌کار هستید داشتن یک مدرک یا گواهینامه رسمی در این حوزه می‌تواند سبک کوچینگ و نحوه همکاری شما را برای مخاطبین مشخص کند.

منبع:

https://www.clevergirlfinance.com/blog/start-a-coaching-business/

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.