مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

نحوه قیمت گذاری محصولات چگونه است؟ تکنیک های قیمت گذاری صحیح!

0 / 5. 0

نحوه قیمت گذاری محصولات جدید یک معمای مدیریت ارشد است که اغلب با الهیات هزینه و قاطعیت حل می شود. سیاست قیمت گذاری با ماهیت پویای وضعیت رقابتی یک محصول جدید تنظیم خواهند شد. نرخ بالای نوآوری امروزی، تکامل اقتصادی یک محصول جدید را به یک راهنمای استراتژیک برای قیمت گذاری عملی تبدیل می کند. امروز ما در این مطلب از سایت ایران بیزینس کوچینگ تصمیم داریم در مورد تکنیک های صحیح قیمت گذاری با شما عزیزان صحبت کنیم؛ بنابراین اگر می خواهید با بهترین استراتژی ها در رابطه با قیمت گذاری محصول آشنا شوید، ادامه این مطلب را از دست ندهید!

نحوه قیمت گذاری محصولات چگونه است؟ تکنیک های قیمت گذاری صحیح!

قیمت گذاری بر اساس ارزش

اولین تکنیک ما برای قیمت گذاری، قیمت گذاری مبتنی بر ارزش است. کسب و کاری که از این رویکرد استفاده می کند، محصولات خود را عمدتاً بر اساس ارزش واقعی یا درک شده کالا یا خدمات قیمت گذاری خواهد کرد.

اغلب این روش برای کالاهای سفارشی، خدمات سفارشی و محصولات صنایع دستی  مانند جواهرات، مد گران ‌قیمت، الکل مناسب خواهد بود. این استراتژی برعکس رویکرد تضعیف رقبا است، در این تکنیک اظهار نظرها بیشتر روی قیمت بالاتر محصولات مانور می دهند، نه قیمتی که رقبای آن ها عرضه کرده اند. در این روش ارزش های واقعی محصولات را مورد بررسی قرار داده و با توجه به آن ها قیمت گذاری می کنید.

قیمت های رقابتی

قیمت گذاری رقابتی هم نحوه قیمت گذاری محصولات است. در این روش همه چیز حول و هوش تعیین یک نقطه قیمت در رابطه با محصولات مشابه فروخته شده توسط شرکت های دیگر می گردد، این چیزی است که به شما مزیت رقابتی می دهد. این استراتژی اغلب در بازارهای اشباع شده و با کالاهای انبوه فروخته شده که به خوبی تثبیت شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.

ضمن اینکه می ‌تواند برای کسب‌ وکارهایی با طیف گسترده‌ ای از کالاها که می ‌خواهند از نقطه قیمت یک محصول به عنوان نقطه ورود مشتریان برای خرید محصولات دیگر استفاده کنند، مفید باشد. به طور کلی قیمت رقابتی به این معنی است که باید دائماً رقبای خود را زیر نظر داشته باشید. در این تکنیک شما باید بدانید رقبا چه زمانی قیمت های خود را کاهش داده و از چه کمپین تبلیغاتی استفاده می کنند.

برای پیروزی در این نوع قیمت گذاری باید به این فکر کنید که چگونه از تکنیک های بازاریابی خلاقانه برای برتری دادن محصولات خود استفاده نمایید. به خصوص در مواقعی که کاهش قیمت از نظر مالی مقرون به صرفه نیست.

قیمت های رقابتی

کاهش قیمت

کاهش قیمت به معنای بالا بردن قیمت یک محصول جدید برای سرمایه گذاری بر روی تقاضای مصرف کننده و در نهایت کاهش آن در طول زمان است. این راهکار برای محصولاتی که مورد انتظار، نوآورانه یا محصولاتی که در حال حاضر رقیبی ندارند، مناسب خواهد بود.

در مورد محصولات جدید اپل که با قیمت ممتاز به فروش می ‌رسند، فکر کرده اید! یا آخرین پلی ‌استیشنی که مشتریان مایلند بابت آن قیمت بالایی بپردازند. حتی با دانستن اینکه قیمت در نهایت کاهش می‌یابد، یا اینکه نسخه جدید آن 1 تا 2 سال آینده منتشر خواهد شد. باز هم مشتریان پول زیادی بابت آن ها پرداخت می کنند. این موارد نمونه های واضحی از استراتژی کاهش قیمت به شمار می رود.

تکنیک کاهش قیمت در مورد سرمایه گذاری روی محبوبیت، سر و صدا و کمبود است. این تکنیک می تواند یک استراتژی عالی برای محصول مناسب به شمار رود. در برخی از اوقات هم ممکن است نتایج معکوسی داشته باشد و روی برند و فروش شما تاثیر بگذارد.

قبل از اینکه به دنبال کاهش قیمت به عنوان یک استراتژی قیمت گذاری باشید، باید بفهمید که آیا محصول شما می تواند به راحتی و به سرعت توسط رقبا تکرار شود یا خیر؟ ضمن اینکه باید مطمئن شوید به منحصر به فرد بودن آن اعتماد دارید؟ اگر بلافاصله پس از راه‌ اندازی مجبور به کاهش قیمت شوید، ممکن است با مشتریان خشمگین و نام تجاری لکه‌ دار مواجه گردید.

قیمت گذاری نفوذی

قیمت گذاری نفوذی از رویکرد مخالف برای کاهش قیمت استفاده می کند. در این نحوه قیمت گذاری محصولات، معمولا کسب و کارهایی که به عرضه محصول خود به بازار هستند، قیمت اولیه پایینی را ارائه کرده تا خریداران را جذب و آنها را از رقبا دور کنند.

در این تکنیک ایده آن است به محض اینکه محصول در بازار طرفدارانی پیدا کرد و جایگاه خود را ثبیت نمود، به تدریج می توان قیمت ها را بالا برد. قیمت گذاری نفوذی می تواند یک ابزار بازاریابی موثر برای معرفی مخاطبان زیادی به محصول یا برند باشد. این یک رویکرد رایج برای اشتراک های آنلاین به شمار می رود که ممکن است یک ماه رایگان یا با 50٪ تخفیف ارائه شود، به این امید که پس از پایان دوره پیشنهادی، در سرویس باقی بماند.

ضمن اینکه این نحوه قیمت گذاری می تواند یک استراتژی مفید برای ایجاد حجم فروش بالا در مدت زمان کوتاه  باشد. البته امکان دارد که مشتریان باهوش بعد از پایان دوره آزمایشی یا ارضای کنجکاویشان، به برند معمولی خود باز گردد یا پیشنهاد تخفیف دیگری پیدا کنند. این نحوه قیمت گذاری می تواند جنگ قیمت را با رقبا آغاز کرده و این بدان معنا است که باید برای مدت طولانی تری با سود کمتر سر کنید.

قیمت گذاری نفوذی

قیمت گذاری اقتصادی

قیمت گذاری اقتصادی محل زندگی اقلام بودجه است. هزینه های تولید پایین نگه داشته می شود تا بتوان قیمت ها را نیز پایین نگه داشت. کسب و کارهای بزرگی مانند شرکت های داروسازی یا خطوط هوایی می توانند به راحتی ازاین تکنیک برای کنار گذاشتن رقابت و افزایش فروش استفاده کنند.

فروشگاه‌ های مواد غذایی اغلب از قیمت‌ گذاری اقتصادی استفاده کرده و خط تولید محصولات معمولی خود مانند بیسکویت یا چاشنی‌ ها را راه اندازی می کنند. زمانی که این نحوه قیت گذاری محصولات به درستی انجام شود، بسیار موثر خواهد بود؛ چرا که همیشه بازاری برای مصرف ‌کنندگانی که صرفه جویی می کنند، وجود دارد.

این نحوه قیمت گذاری راهی موثر برای رشد عمیق‌ تر در بازار یا شرایط رکود اقتصادی است؛ چرا که مشتریان محصولات ممتاز را به خاطر اصول اولیه کنار می ‌گذارند. اگرچه در برخی اوقات امکان دارد شکارچیان معامله که بیشتر به قیمت اهمیت می دهند تا محصول، زمانی که برند دیگری تخفیف بیشتری ارائه می دهد، به آن سو بروند. لازم به ذکر است در این تکنیک درآمدها به شدت به حجم بالای فروش متکی خواهد بود؛ بنابراین باید مراقب هزینه های تولید و تقاضای بازار خود باشید.

قیمت گذاری پویا

قیمت گذاری پویا یک سیستم قیمت گذاری چابک برای کمک به حداکثر کردن سود است. این تکنیک را می توان بهترین نحوه قیمت گذاری محصولات به شمار آورد. یک کسب و کار بسته به اینکه به چه کسی، کجا و چه زمانی می فروشد، قیمت محصولات خود را تغییر می دهد.

تحقیقات نشان داده که به لطف فروش چند کاناله و هوش مصنوعی، این رویکرد به طور فزاینده ای برای مشاغل رایج شده است. برای مثال سیستم های حمل و نقل معمولا از این تکنیک استفاده می کنند، آن ها همیشه برای یک مسیر کرایه ثابتی در نظر می گیرند، اما زمانی که هوا بارانی است یا در ساعات شلوغی شهر، کرایه را افزایش می دهند.

در حالی که این رویکرد می ‌تواند موفقیت‌ آمیز باشد، مهم است که درک کنیم جدای از ریسک‌ های برند، در اغلب مواقع بسیار هزینه بر است. با توجه به این مسئله باید گفت معمولا برندها و کسب و کارهای بزرگ از این نوع تکنیک برای قیمت گذاری استفاده می کنند. در حالی که مشاغل کوچکتر ممکن است با استفاده از آن دچار مشکلات زیادی شوند. هزینه هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل داده ها و منابع مورد نیاز باید قبل از اتخاذ این رویکرد به طور کامل در نظر گرفته شود.

قیمت گذاری پویا

جمع بندی

نحوه قیمت گذاری محصولات جدید یکی از چالش های کسب و کارها به شمار می رود. قیمت گذاری محصولات می تواند روی موفقیت کسب و کار یا شکست آن تاثیر زیادی بگذارد. امروز ما سعی کردیم تکنیک های صحیح قیمت گذاری را برای شما توضیح دهیم، امیدواریم که آن ها برای شما مفید واقع شده باشند.

 

منبع 1     منبع 2

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
تا کنون هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.