مرکز بیزینس کوچینگ ایران | IBC

چالش های کوچینگ کدامند؟ بررسی مهم ترین چالش های کوچینگ!

چالش های کوچینگ

5 / 5. 1

کوچینگ می‌تواند تجربه بسیار ارزشمندی باشد. با این حال گاهی اوقات چالش های کوچینگ ممکن است باعث ناامیدی شما یا کارآموزان شود. چالش های کوچینگ کدامند؟

1. آیا من رابطه قابل اعتمادی ایجاد کرده و آن را ادامه داده‌ام؟

قبل از این که به کارآموزتان برچسب «راهنمایی‌ناپذیر» بزنید، رابطه ای که با او دارید را ارزیابی کنید. کوچینگ با اعتماد سازی آغاز می‌شود؛ اهمیت این مسئله را در رابطه‌تان دست کم نگیرید.

2. آیا من دارم بار سنگین مسائل کارآموز را به دوش می‌کشم؟

یکی از مهارت‌های بسیار مهمی که یک کوچ باید داشته باشد، مهارت و علم سوال پرسیدن است. شاید وقتی از کارآموزتان سوالی می‌پرسید و بعد با نگاه خیره، سکوت یا جمله «نمی‌دانم» او روبرو می‌شوید، دست به کار شده و در پاسخ دادن به او کمک می‌کنید.

اما این کار را نکنید. به جای آن در ابتدا چیزی نگویید. اگر خیلی طولانی شد، سوال دیگری بپرسید و به او اجازه تفکر، تامل و تحلیل بیشتر بدهید. سوالاتی نظیر «وقتی ازتون این سوال رو پرسیدم، چه احساسی بهتون دست داد؟» یا «اولین چیزی که به ذهن تون رسید، چی بود؟» سوالات خیلی خوبی هستند.تا انتهای این مقاله همراه مرکز بیزینس کوچینگ ایران باشید

استراتژی کسب و کار

بار سنگین مسئولیت در چالش های کوچینگ

3. آیا کارآموز من می‌خواهد که من به جای او مشکلاتش را حل کنم؟

وظیفه شما به عنوان یک کوچ این است که کارآموزتان را راهنمایی کنید، نه این که شخصا دست به کار شوید و مشکلاتش را حل و فصل کنید. وظیفه شما این است که سوالات قدرتمندی بپرسید تا راه حل مشکل به ذهن خود کارآموزتان برسد. اگر شما به او راه حل بدهید، فرصت رشد و پیشرفت و تبدیل شدن به شخصی حرفه ای را از او می‌گیرید و او را به نوعی در حل مشکلاتش به خود وابسته می‌کنید.

سیستم سازی کسب و کار

4. آیا کارآموزم فکر می‌کند که همه چیز را می‌داند و برای من و وقتی که برایش می‌گذارم، ارزش قائل نمی‌شود؟

کوچینگ نوعی شراکت است و وقتی کارآموز شما به طور مداوم دیر سر جلسات حاضر می‌شود یا برنامه جلسات را مدام تغییر می‌دهد یا با هیچ کدام از نظرات‌تان موافق نیست، پس حتما مشکلی وجود دارد. شاید جمله «خودم می‌دونستم» را زیاد از چنین شخصی شنیده باشید. افراد مغرور راهنمایی‌پذیر نیستند. تمام. باید آنها را به چالش بکشید و خود واقعی‌شان را بهشان نشان دهید و متقاعدشان کنید که چنین رفتاری روی کارایی و روابطشان تاثیر می‌گذارد. در نهایت اگر باز هم تمایلی به همکاری نشان ندادند، بهتر است جلسات‌تان را مختومه اعلام کنید.

5. آیا کارآموزم متوجه رفتارهایی که باید تغییرشان دهد نیست؟

اگر کارآموزتان نیاز به تغییر را احساس نکند، مطمئن باشید که تغییری نخواهد کرد. در چنین شرایطی می‌توانید از ارزیابی 360 درجه استفاده کنید. ارزیابی 360 درجه می‌تواند چشمان کارآموزتان را رو به حقایق باز کرده و اطلاعات بیشتری نسبت به آنچه شما برایش فراهم کرده اید، به او بدهد. همین مسئله می‌تواند حالت دفاعی او را کاهش بدهد. اگر داده‌های ورودی بیشتر هم کمکی نکرد، پس وقتتان را تلف نکرده و از کار کردن با چنین شخصی بگذرید.

 اپلیکیشن بیزینس کوچینگ

6. آیا کارآموز من مایل نیست که نسبت به اقدام به عمل متعهدانه رفتار کند؟

کوچینگ موفق در نهایت باید به ایجاد تغییر در مردم و افزایش مسئولیت پذیری شان نسبت به آینده بینجامد. وقتی کارآموزتان را به سوی کشف یک راه حل مناسب راهنمایی کردید، اگر او تمایلی نداشت که یک هدف SMART (مشخص، قابل ارزیابی، قابل دستیابی، واقع گرایانه و زمان‌بندی شده) در ذهن بپروراند و با مسئولیت‌پذیری به دنبال کسب آن هدف باشد، شما سه گزینه پیش روی خود خواهید داشت:

  1. به همراه کارآموزتان مناسب بودن آن هدف را بررسی و در صورت نیاز، تغییراتی در آن اعمال کنید.
  2. با استفاده از سوالی در مقیاس لیکرت میزان تعهد او را بسنجید؛ به عنوان مثال: «در مقیاس یک تاده، چقدر نسبت به دستیابی به این هدف احساس تعهد می‌کنید؟»
  3. دیگر به این فرد خدمات کوچینگ ارائه ندهید.
  4. آیا کارآموزم قادر به مدیریت کردن احساساتش نیست؟

تحلیل کسب و کار

به عنوان یک کوچ شما باید ویژگی همدل بودن را در خود پرورش دهید. با این حال فقط باید در ابتدای مسیر از همدلی استفاده کنید و سپس با رویکردی پیش بروید که بر کشف راه حل برای آینده متمرکز باشد، نه بر گذشته و اتفاقات خوب و بدی که افتاده و دیگر نمی‌توان تغییرشان داد. اگر کارآموزتان در مورد روابط شغلی اش دچار برون ریزی احساسی می‌شود، به او کمک کنید تا راه حلی برای این موقعیت پیدا کند و خودتان برای نجات دادنش دست به کار نشوید. اما اگر کارآموزتان کماکان قادر به کنترل احساساتش نبود، شاید دچار یک مشکل روان‌شناختی شده باشد که حل کردنش کار شما نیست و بهتر است او را به مسئول منابع انسانی شرکت معرفی کرده یا او را به یک روان شناس ارجاع دهید.

در پایان باید بدانید که موفقیت شما به عنوان یک کوچ به همکاری بین شما و کارآموزتان بستگی دارد؛ این که شما چقدر بتوانید او را راهنمایی کنید و او چقدر بتواند کار سخت ایجاد تغییر در خود را انجام دهد. دوره‌ی جامع بیزینس کوچینگ مرکز ما می‌تواند به شما در انتخاب روش و مسیر کوچینگ کسب و کار  و عبور از چالش های کوچینگ کمک کند.

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید:
ثبت نظر
ممنون از ثبت نظر شما، دیدگاه شما در انتظار بررسی می باشد.
نظرات کاربران:
آ مظاهری_|_obc
1400/01/04
خیلی اطلاعات خوبی بود و من متوجه شدم که دقیقا کار کوچ چیه ممنون بابت این مقاله
محمدجوادرستگارمقدم
1400/01/05
سلام عالی بود
محمدرضا سهامي
1400/01/09
سلام و سپاس بعد از آگاهي بايد تغيير رازبپذيريم تا رشد كنيم